FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEKET SZEREZTEK MISKOLCON A VÁROSSAL ISMERKEDŐ ÚJSÁGÍRÓK

Kétnapos élménytúrán vett részt nyolc ismert újságíró, akik Miskolc sokszínű turisztikai kínálatával ismerkedhettek meg közelebbről. A polgármesteri hivatal sajtóosztályának közlése szerint a zsurnalisztákat két elkötelezett, évtizedek óta a turizmusban dolgozó vállalkozó úgy érezte, hogy megosztja néhány újságíróval a város iránt érzett szeretetét és lelkesedését. Angyal Enikő, a Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár utazási weboldal üzemeltetője és Vargáné Bodnár Henriett, a Végállomás bistro&wine és a Desszertem tulajdonosa vállalta azt, hogy a városba csábít olyan újságírókat, akik népszerű, nagy olvasottsággal rendelkező médiumokat képviselnek.

 Az első nap a Diósgyőri vár exkluzív bejárásával kezdődött, majd a Bükkbe vadnövénykutató gasztrotúrára indultak kisvonattal a résztvevők, az „ERDŐ finom” jeligével. A délután lillafüredi vendégeskedés jegyében telt a Hotel Palotában és a függőkertben. Vacsora előtt még egy diósgyőri kávépörkölő bemutató is belefért a programba, míg az estebédet a napközben összegyűjtött erdei alapanyagokból prezentálta a Végállomás Bistrorant.

A második napi program a „Bükktől a Zemplénig” által üzemeltetett Bükk Penthouse apartman szállás bemutatásával kezdődött. Ezután a kilátóból indulva a történelmi Avas látnivalóit ismerhette meg a 8 fős csapat. Az Avas jelenlegi és jövőbeni fejlesztéseiről Szunyogh László, a város főépítésze beszélt, de lehetőség volt az Avasi Bortanyán a bor-gasztronómiai programokba is bepillantani némi Gallay Pince bor kíséretében.

A Miskolci TDM szervezet idegenvezetője segítségével az Avasi református templomot és a nyüzsgő belváros látnivalóit ismerhették meg a lelkes vendégek. A vidék TOP7 cukrászdái közé beválasztott Desszertem csodasütijeinek megkóstolása közben a Miskolci Nemzeti Színházról hangzottak el értékes információk. A belvárosi túra az orthodox templom lélegzetelállító ikonfalának megtekintésével zárult. A délután nagy része az egészségturizmus lehetőségeinek megismerésével telt a miskolctapolcai fürdőkben. A Barlangfürdő és az Ellipsum bejárása után búcsút intettek a szakemberek a városnak, teli olyan felejthetetlen élménnyel, aminek megosztása révén bizonyára sok nyaralását tervező dönt egy miskolci kiruccanás mellett.

minap.hu