Skip to content

Ciganos. Ismeretlen nemzetiséget akar elismertetni néhány állampolgár

Ismeretlen nemzetiséget akar elismertetni néhány állampolgár

Egyelőre nem tudni, pontosan kiket rejt a ciganos elnevezés.

A Magyar Közlönyben megjelent: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette a ciganos nemzetiség „honos népcsoporttá nyilvánításra irányuló kezdeményezést”. Hogy kik ezek a ciganosok – akik nyilván nem azonosak a nemzetiségként kezdettől elismert cigányokkal, más néven romákkal –, arról egyelőre nem lehet semmilyen információt találni.

Az NVB döntése egyelőre semmi mást nem jelent, mint hogy a kezdeményező Horváth József – a név gyakorisága miatt róla sem lehet semmit tudni – elkezdheti gyűjteni az aláírásokat. Ha pedig összegyűlik 1000 hiteles aláírás, akkor az országgyűlés köteles napirendre tűzni a kezdeményezést, és – a Magyar Tudományos Akadémia véleményét kikérve – dönteni, hogy elfogadja-e.https://hvg.hu/itthon/20220624_Ismeretlen_nemzetiseget_akar_elismertetni_nehany_allampolgar?fbclid=IwAR3uolQdPn38yzm4aKsTi5VJjpWK4OcE0qW_Hx9tSV7-5DllGy60zbSec6g



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.06.26. 17:52

    Előbb azt kellene lezárni, amit ünnepelnek közösen, utolsó magyar lemészárlással 64 éven keresztül a Győzőjükkel az élen, hogy lemészárolták Magyarországot, nem új magyarokat avatni. Meg az itt lévő népek tetteit, szerepeit, amiket négyszer ismételtek megállás nélkül a médiáikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük