Miskolc. Drága lesz a parkolás. Van, hogy több bérletet adtak el, mint amennyi parkoló van a városban

Badány Lajos alpolgármester:
Tíz éve szőnyeg alá sorolt helyzetet kell kezelni. A belvárosban képtelenség szabad parkolót találni. Miskolcon a hasonló nagyságú városokhoz képes alacsonyak a parkolási tarifák. Világszerte cél az autós közlekedés visszaszorítása. Ehhez kell nekünk is igazodnunk. Szorgalmazzuk a kerékpáros közlekedést, az elektromos hajtást. A teljesen elektromos autók továbbra is ingyen parkolhatnak.

Dr. Kovács László, KDNP:
Vannak olyan nem teljesen elektromos autók, amelyek 50-60 kilométert képesek elektromos hajtással megtenni. Velük mi a helyzet?

Szopkó Tibor alpolgármester:
Miskolcon is egyre aggasztóbb a parkolási helyzet. Az autók száma jelentősen megnőtt. Nagy gond, hogy a munkából hazatérők egye nehezebben képesek parkolót találni saját lakóhelyükön.

Hollósy András, KDNP:
Mennyi felszíni parkoló van Miskolcon?

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk:
A külvárosban parkolás helyzete is rossz. Egy perecesi ember vagy saját autóval megy be a városba, vagy órákat vár a buszra. Ez súlyos hátrány számukra.

Gazdusné Pankucsi Katalin, Fidesz:
Súlyos mértékű a díjemelés! Szerinem sokan letennék az autót, ha tudnának utazni a tömegközlekedéssel. De nem tudnak. Tapolca esetében például újra forgalomba kellene állítani a 2-es buszjáratot.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:
Mi is a zöldítés pártján vagyunk. De az előterjesztésben a parkolási díjtételek súlyos emeléséről van szó. Van olyan terület, ahol a jegyek ára 100 százalékkal emelkedik.

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:
A helyben lakók lakossági bérletet válthatnak. Szerintem a problémamegoldáson kellene gondolkodni, nem az áremelést szajkózni. Van, hogy több bérletet adtak el, mint amennyi parkoló van a városban. Globálisan tekintettük át a parkolórendszert, ami nem történt meg az utóbbi tíz évben. A parkolóóráink elavultak.

boon.hu