Lehet, hogy nem épül meg a miskolci fideszes CEU ?(Kossuth mozi)

Halasztják a nagy kulturális beruházásokat, de a miniszter szerint úgysem a pénz és a beton a lényeg.

 

 

A beszélgetés vége felé, az ókori bölcsességek között, azért az is kiderült, hogy az előttünk tornyosuló gazdasági kihívások egy időre várhatóan megakasztják a kulturális beruházások lendületét.

Lesznek még beruházások, de nem most. Mindent elhalasztottunk, de úgy, mint az üzleti életben: opciósan minden nyitva van hagyva. Reméljük, hogy a háborúnak minél hamarabb vége lesz. Ha az energiaárak rendeződnek, már jobb helyzetben vagyunk. (…) A globális inflációt viszont nem látom rendeződni.

A halasztott, ám később megvalósítandó beruházásokra az új Nemzeti Galériát hozta példának, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy korántsem csak fővárosban akarnak majd nagyszabású projekteket végigvinni. Csáknak ugyanis szívügye, hogy ne legyen ennyire Budapest-központú az ország, mert „máshol is élnek emberek”.

Csúszó beruházások ide vagy oda, a lényeg a miniszter szerint most úgyis az, hogy a már meglévő intézmények társadalmi hatékonyságát – mondhatnám: outputját – kőkeményen megmérjékhttps://24.hu/kultura/2022/06/22/csak-janos-kulturalis-es-innovacios-miniszter-mcc-eloadas-kultura-tutomany-mta/