Miskolc- Balaton.  A nyugati medence felé közvetlen vonatok indulnak Miskolcról is

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június 18-tól több kiindulópontról több expresszvonat közlekedik a Balaton felé, újra elérhetővé válnak a tavaly megkedvelt napijegyek és kedvezményes jegyek, valamint a déli partra étkezőkocsik, az északi partra pedig bisztrókocsik is közlekednek. A vasúttársaság a kerékpáros utasai számára egységes tarifával és jelentősen növelt kerékpár-kapacitással készül.

Fontos a szolgáltatás minőségében, hogy az ország legtöbb területéről átszállásmentes eljutást biztosítson a MÁV-Start a Balaton partjára a nyár folyamán. Ezért több új expresszvonatot vezet be a főszezoni menetrenddel.

A déli parton szintet lép a vasúti utazás. A hétvégi napokon a tavalyinál is több emeletes KISS motorvonattal lehet eljutni a Balatonhoz.

Naponta közlekedik

A Balaton északi partján a nyugati medence felé közvetlen vonatok indulnak Kelet-Magyarországról, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged felől. Számunkra az Aranypart expresszvonat érdekes, amely naponta közlekedik Nyíregyháza és Fonyód között. A vonat a tavalyi évhez képest kevesebb megállóhelyen áll meg, így a menetideje csaknem 20 perccel csökken.

Kerékpárt is szállíthatnak

A Tekergő expresszvonat naponta közlekedik Záhony–­Nyíregyháza–Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Zánka-Erzsé­bet­tábor között. A vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik. A Panoráma expressz­vonat Nyíregyháza és Siófok között csak Debrecen, Hajdúszobosz­ló, Szolnok, Székesfehérvár, Balatonaliga, Szabadisóstó, Szabadifürdő állomásokon és megállóhelyeken áll meg. A Panoráma expressz emeletes KISS motorvonatként fog közlekedni, és a helyjegyváltás kötelező.