Vedd fel ezt az egyszerű pózt minden futás után 15 percre, és megváltozik az életed!

Danielle Zickl, az amerikai RW szerzője le is tesztelte a módszert, és csak pozitív hatásokról számolt be. Annyi az egész, hogy futás vagy edzés után 30 percen belül (amikor még nem hűltek ki az izmaid) feküdj le egy fal elé, és a lábadat támaszd neki, így:

A felsőtested és az alsó végtagod derékszöget zárjanak be. Először 6 perccel kezdj, de a cél az lenne, hogy 15 percig így maradj. A póz eredeti neve viparita karani, ami szanszkrit eredetű, és fordított cselekvést jelent. De, hogy miért is olyan hasznos ez?

Kép
forrás: RW.com
  • Először is segít azokat a problémákat megelőzni, amik a lábadban kialakulhatnak az egész napos ülés/állás hatására. Jót tesz a vérkeringésnek és ízületi folyadék áramlásának is, ezzel fokozza a regenerációt. Arról nem is beszélve, hogy megnyújtja a combhajlítót és a farizmot is. Amikor először próbálod ki a pózt, nem fog jól esni, majd szép lassan hozzászoksz.
  • Nem csak az alsó végtagra bír jótékony hatással, de a felsőtestre is. Azok számára, akik ülőmunkát végeznek, és gyakran küzdenek nyaki, vagy a vállövben jelentkező fájdalommal, kötelezővé kellene tenni. Ugyanis ezeket is segít megelőzni és kezelni!
  • Mivel 15 percig kellene rendszeresen végezni, hetente 2-3 alkalommal, jó kis relax technika is, hiszen ebben az időben nem tudsz mosogatni mondjuk, csak magadra kell figyelni. A legjobb, ha a telefont és messzire teszed le, becsukod a szemed, és a tested jelzéseire figyelsz közben.