Skip to content

Egy budapesti iskola udvarán él az ukrán menekült lány

Egy budapesti iskola udvarán él az ukrán menekült lány

Sokan egyedül, mindössze egy táskával lépik át a határt, nem ritka, hogy a gyerekek szüleik nélkül voltak kénytelenek útnak indulni.

Így tett a fiatal diáklány, a 17 éves Ala Renska is. A szülei nem jöhettek vele, mivel édesanyjának a mozgásképtelen nagymamát kell ápolnia, apukája pedig megkapta a behívót a hadseregbe. Alának szerencsére volt segítsége, így sikerült bejutnia a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba, ahol felállítottak számára egy kollégiumként szolgáló konténert az iskola udvarán.

Ala folyékonyan beszél angolul, így könnyen be tudott illeszkedni a budapesti gimnázium nemzetközi diákcsapatába.

Hamar beilleszkedett a nemzetközi diáktársaságba (Illusztráció)FORRÁS: SHUTTERSTOCK/JACOB AMMENTORP LUND

Mindenki kedves és nyíltszívű, nagyon szeretem az iskolát, az új barátaimat és az igazgatót, nagyon hálás vagyok, hogy megismertetett mindenkivel, és hogy tanulhatok

– mesélte a Borsnak Ala, aki csupán egy hátizsákot, a laptopját és az érettségire felkészítő könyvét csomagolta össze. Mindenképp szeretne hazatérni, de az az érzése, hogy a háború még sokáig fog tartani.

Csak reménykedem, hogy a szüleim, a barátaim és a szeretteim is túlélik az elkövetkezendő időszakot.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük