Legalább két hónapig nem lesz vonatközlekedés Nagymarosnál, akkora a gond

A csütörtöki óriási felhőszakadás több, mint másfél kilométeres szakaszon tette használhatatlanná a vasúti pályákat, augusztus közepéig szinte biztosan nem közlekedhet vonat a szobi vonal kritikus részén, akkor is még csak egy vágányon. Jelenleg még a vasúti pálya mellett levő 12-es főút is ugyanígy áll.

❗❌A csütörtök délutáni esőzés következtében 1700 méteres szakaszon, soha nem látott mennyiségű, 10 ezer köbméternyi sár és kőlavina öntötte el a vasúti pályát Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelésnél. A MÁV szakemberei délelőtt felmérték a károkat, a MÁV FKG még ma éjjel megkezdi a helyreállítást – írja a Mávinform.

☝Várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat. Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe. A 12-es számú főút lezárása miatt a Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek.
A Szob alsó és Zebegény megállóhelyekre utazók a Szob–Zebegény között közlekedő pótlóbuszt vehetik igénybe. Nagymaros és Zebegény között pedig vonatpótló hajók járnak.

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa