Hogy milyen nehéz anyagi helyzetben van Miskolc… Ugyanakkor a városnak van egy ingatlana, melyet évek óta nem használ sem saját, sem közösségi célra

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Nap, mint nap halljuk, hogy milyen nehéz anyagi helyzetben van Miskolc. Ugyanakkor a városnak van egy ingatlana, melyet évek óta nem használ sem saját, sem közösségi célra.
Ez pedig az ÉMÁSZ volt bánkúti ingatlanegyüttese (üdülő, oktatási központ). A 2014. június 12-i közgyűlésen Kriza Ákos polgármester zárt ülésre, sürgősségi napirendként terjesztette elő az ingatlan megvásárlását. Bár a zárt ülés jegyzőkönyve nem érhető el és a határozatok tárából is kimaradt a döntésre vonatkozó határozat (micsoda véletlenek) – de az ingatlant Miskolc városa megvásárolta.

A helyszínen tapasztalható némi karbantartás alapján feltételezhető, hogy valóban létezik tulajdonos (aki nem az ÉMÁSZ). Már csak az a kérdés:

tud-e erről az ingatlanról a jelenlegi városvezetés és akkor miért nem hasznosítja, tartalmazza-e tulajdonként az önkormányzat vagyonnyilvántartása (vagy már esetleg magánkézben van), továbbá ki és milyen költségből tartja karban az ingatlant?

Bánkúton kevés a szállás, egykoron nem émászosok is megszállhattak itt – most pedig ott áll egy zárt épület, rengeteg kérdőjellel.

Nosztalgiázó turista