Skip to content

Pintér Sándor ígéri, hogy nem fog műteni, de a hálapénzt és a dohányzást üldözi

Pintér Sándor ígéri, hogy nem fog műteni, de a hálapénzt és a dohányzást üldözi

A belügyminiszter bizottsági meghallgatásán nem árulta el, kinek a kezébe kerül a tárcán belül az egészségügy, de az biztos, hogy Pintér nem akar a gyógyító munkában részt venni. A hálapénzt elfogadó orvosok komoly rendőri intézkedésekre számíthatnak, az állami szakellátásra is kiterjesztené az időpontfoglalás lehetőségét, és a hosszú várólistákat elfogadhatatlannak tartja. Pintér hadat üzenne a növekvő alkoholfogyasztásnak és dohányzásnak is.

Jól mutatja Pintér Sándor összetett szerepét az új kormányzati struktúrában, hogy rövid idő alatt három bizottsági meghallgatáson is részt kellett vennie szerdán a Parlamentben. Délelőtt előbb a honvédelmi és rendészeti, utána a kulturális, majd végül a népjóléti bizottság előtt számolt be arról, mi várható tárcájánál a következő négy évben, különös tekintettel az egészségügyre.

Pintér Sándor beszédében először is köszönetet mondott a terület korábbi vezetőinek, szerinte Balog Zoltán és Kásler Miklós volt erőforrás-miniszterek olyan alapokat hoztak létre, amire lehet építeni. Majd azzal folytatta, hogy szerinte jó kezekbe került a terület, a Belügyminisztériumban ugyanis a „közös gondolkodás mellett határozott és jó a végrehajtás”.

Mindezt a szerteágazó területet azonban nem egyedül szeretné vinni,

törzsi vezetést szeretne, ahol mindenki hozzájárulhat az eredményes munkához.https://hvg.hu/itthon/20220518_Pinter_Sandor_egeszsegugy_bizottsagi_meghallgatas#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük