Skip to content

Novák Kati a jó nyomozó…

Novák Kati a jó nyomozó…

Novák Katalin első elnöki útja Lengyelországba vezetett, ahol megint elítélte a putyini agressziót

Varsóba vezetett Novák Katalin első útja államfőként, szombati beiktatása után pedig Lengyelországban is arról beszélt, Orbán Viktorral ellentétben az orosz elnök nevét kimondva, hogy Magyarország elítéli a putyini agressziót. Az újdonsült köztársasági elnök lengyel kollégájával, Andrzej Duda elnökkel, Elizabeta Witek szejm-elnökkel és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel tárgyalt.

© MTI/Bruzák Noémi

A Novákot elkísérő M1 szerint a megbeszélés fő tárgya az ukrajnai háború volt, amellyel kapcsolatban a magyar államfő kifejtette: Magyarország örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre, és hangsúlyozta, hogy a hosszú távú békében vagyunk érdekeltek, és az ártatlan ukrán emberek mellett ki kell állni.

Novák Katalin és Andrzej Duda egyeztetése után a magyar államfő azt mondta: „Lengyelországon és Magyarországon is egyszerre mozdultak meg az emberek, hogy segítséget tudjanak nyújtani. Nem volt kérdés. Nem mérlegelték azt, hogy ez nekik megéri-e, hogy ez nekik milyen fájdalomba, nehézségekbe, milyen áldozatokba kerül.” Hozzátette: „Ott voltak és az első perctől összefogtak, segítettek. Segítettek a civilek, segítettek a polgármesterek, segítettek a civil segélyszervezetek, segítettek az egyházak. A lengyelek és a magyarok is jelesre vizsgáztak emberszeretetből, segítségnyújtásból.”

Novák a szombati, Kossuth téri beiktatásán is elmondta a putyini agresszióról és a Szovjetunióról szóló sorait, előbbit pedig a Facebook-oldalára is posztolta, ahol azonban javarészt csalódást okoztak a sorok az elmúlt évtized Magyarországon is visszhangzó orosz propagandájához szokott embereknek, sokan Putyin barátságát, Ukrajna állítólagos bűneit és a NATO és az Egyesült Államok háborús felelősségét emlegették. Az államfő egyébként már szombaton is jelezte, hogy első hivatalos útja Lengyelországba vezet majd, emellett pedig beszélt még a háborús bűnök kivizsgálásáról, Ukrajna EU-tagságának támogatásáról, és arról, hogy Magyarország készséggel vállal közvetítő szerepet Oroszország és Ukrajna között.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2022.05.18. 06:40

    Nagyon fontos a miskolci Rákóczi térnek, amelyik kétszeres vasfüggönnyel lezárta Lengyelországot, mint minden vérengzésért, nemi gyalázásért felelős Talmudjával együtt, mint nácikkal, hogy Lengyelországgal világ-Magyarországot hozzanak létre. Most is gyalázatukat ünneplik Novák Katalinnal.

  2. Névtelen
    2022.05.18. 06:43

    Nagyon fontos Novák miskolci Rákóczi terének, amelyik most is gyalázatot ünnepel Lengyelország a világ-Magyarország kereszténységének létrehozásához fertelmével, amellyel kétszeres vasfüggönnyel járta el, amit folyamatosan ismételnek.

  3. Névtelen
    2022.05.18. 07:08

    „Elkészítették mindkét verzióban a lapot, de Márki-Zaynak azt mondták, hogy csak a bulvárformátumú lap jelent meg. Arra is ügyeltek, hogy ha a jelölt ellátogatott valahova, akkor mindig csak az ő verziója legyen kinn a pultokon, és figyeltek arra is, hogy a Márki-Zayhoz közel álló MMM-esek se tudjanak meg semmit a kétféle újságverzióról.”
    „Néha bent volt a Gurzó Ákos a kampánytanácson, ott újságról nem szabadott beszélni, nehogy valaki elszólja magát, hogy van egy másik újság. – magyarázta egy kampánystábos forrás, hozzátéve: Ez szánalmas volt, de tényleg.”

    1
    1
  4. Névtelen
    2022.05.18. 07:11

    „javarészt csalódást okoztak a sorok az elmúlt évtized Magyarországon is visszhangzó orosz propagandájához szokott embereknek, sokan Putyin barátságát, Ukrajna állítólagos bűneit és a NATO és az Egyesült Államok háborús felelősségét emlegették.”

    Ja, hogy így ír a „heti viktor gucsmoló”, a hvg? Ki nem sz@rja le őket a „viszhangzó
    amerikai propagandájukkal”?

    1
    2
  5. Névtelen
    2022.05.18. 07:37

    Miért nem jelenhet meg, hogy mit akar kereszténység köntösében a lengyel történelmet és kétszeres vasfüggönyt négyszeresen végrehajtó fertelmes népe a lengyelektől?

  6. Névtelen
    2022.05.18. 10:26

    Cigivel kínálta a lengyelt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük