Miskolc. „Verte a Kocsonyafesztivált is” – vélekedett az egyik résztvevő

„Verte a Kocsonyafesztivált is” – vélekedett az egyik résztvevő a kötetlen beszélgetésen. Többen heves bólogatásba kezdtek, mert bár nyilván ízlés, mentalitás és sok egyéb összetevő kérdése egy-egy program megítélése, az egyértelműen megállapítható: az Avasi Borangolás mára az egyik legnívósabb és leginkább kedvelt gasztronómiai-boros brandjévé vált Miskolcnak. Hogy értékítéletünk nem túlzás, azt egy adattal alá tudjuk támasztani:

több mint 20 ezren voltak fenn a „hegyen” múlt hét végén a szervezők elmondása szerint.

Szokták mondani, hogy ennyi ember nem tévedhet. A büszkeség és örömködés mellett persze még jobbá és jobbá szeretnék tenni a rendezvényt, hogy mindenki valóban 100 százalékig elégedetten térjen nyugovóra egy-egy pincés barangolás után. Ezért vannak a hegygazdák: Jacsó Pál és Magyar László sokat jegyzetelt a keddi fogadóórán, hogy a pincetulajdonosok és a történelmi Avason tevékenykedő civilszervezetek igényeit a városháza felé közvetítsék.

Jacsó Pál (b) és Magyar László fogadja a pincetulajdonosok, civilek észrevételeteit

– Beérett a többéves munka – mutatott rá Madaras Péter pincetulajdonos a hétvégi tapasztalatait összegezve. Elmondta, a hatalmas érdeklődés főleg annak tükrében megsüvegelendő, hogy szombaton az egyetemen volt egy másik monstre rendezvény is (aznap zárták az egyetemi napokat mások mellett a Tankcsapdával).

– A megörökölt, rossz állapotú infrastruktúra részben megoldódott mára, de a WC-k hiánya egyre égetőbb probléma a látogatók számának növekedésével – folytatta Madaras Péter.

A javaslatuk tehát, ami mindenki részéről támogatásra talált:

legalább három-négy ún. komfortpontot kell létesíteni, igényesebb konténer WC-kkel, csatornahálózatra rákötve, akár önkormányzati telkeken

és a szemétgyűjtésre, a takarításra is nagyobb hangsúlyt kell helyezni.

minap.hu infó