A MISKOLCI SZIMBIÓZIS ALAPÍTVÁNY NYERTE A CIVIL DÍJAT 2022-BEN A LEGJOBB TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁS KATEGÓRIÁJÁBAN
Kedd este adták át a NIOK Alapítvány által szervezett éves Civil Díj elismeréseit Budapesten. A nonprofit szerveződések legrangosabb szakmai elismerését több kategóriában ítéli oda szakmai zsűri, idén pedig a Szimbiózis Alapítvány a legjobb társadalmi vállalkozásért járó elismerést kapta a Baráthegyi Kincsestár kapcsán.

A djíat Almási Beatrix, az alapítvány kommunikációs munkatársa vette át Karcsival együtt, aki a Baráthegyi Majorság munkavállalója. Beatrix köszönőbeszédében őt, a „baráthegyi konyha leglelkesebb dolgozóját” dícsérte, arra is kitérve, hogy értelmi fogyatékosként teljes értkű munkát tud végezni, egyben adófizető állampolgárként élheti az életét.

„A Szimbiózis Alapítványnál hiszünk abban, hogy mindenki képes dolgozni. A mi feladatunk megtalálni, felismerni, hogy ki mire képes. Mert nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen miért felkelnie reggel” – folytatta. Végül azzal köszönte meg az alapítvány nevében az elismerést, hogy holnap annak hírét elmeséli majd Karcsi a társainak, ez pedig büszkeséggel tölti majd el őket is.

Almási Beatrix (középen) a Szimbiózis Alapítvány húsvéti nyuszisimogató rendezvényén a Baráthegyi Majorságában; MiNap-archív; Fotó: Mocsári László

A másik érdekelt miskolci szervezet, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület a DemNet Alapítvánnyal és Miskolc önkormányzatával közösen megszervezett tavalyi közösségi gyűlés miatt jutott döntőbe a legnagyobb hatású projekt kategóriájában, azonban az elismerést végül nem ők nyerték el.