A körözött szerencsi Balogh Sándor ex felesége, Mager Andrea nem kapott bizalmat csak 30 milliót

Négy olyan politikus is akad, akik már nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban, ám így sem távoznak üres kézzel: ők valamennyien hathavi illetményüknek megfelelő összeggel búcsúzhatnak – írta meg a 24.hu a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján.

A lap szerint a legjobban a két tárca nélküli miniszter, Süli János és Mager Andrea jár: mindkettőjüknek öt-öt millió forint volt a havi fizetése, így 30-30 millió forintot kapnak egy összegben az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül. A lap megjegyzi, hogy

ekkora összeget még soha nem fizettek ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sem.

24.hu számításai alapján a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozó Süli 2017 óta közel 250 millió forintnyi fizetést kaphatott, miközben az erőmű bővítési munkálatai jelentős csúszásban vannak. Mager Andrea az állami vagyonért felelt tárca nélküli miniszterként négy éven keresztül, a posztját pedig szintén jogutód nélkül szüntetik meg.

A két tárca nélküli miniszter fizetését amúgy 2018 augusztusában emelték meg 1,1 millió forintról 5 millió forintra, hogy igazodjon az általuk irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez. A többi miniszter fizetése ehhez képest még most sem éri el a 2 millió forintot. Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Benkő Tibor honvédelmi miniszternek 11,9 millió forint végkielégítés jár az 1 millió 979 ezres miniszteri fizetésük után – írta a lap.