Skip to content

Továbbjutott a DVTK a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság döntőjébe

Továbbjutott a DVTK a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság döntőjébe

Május 14-15-én a Miskolci Atlétikai Centrumban került megrendezésre a Keleti elődöntője a Magyar Atlétikai Csapatbajnokságnak. A DVTK atlétika szakosztályának versenyzői 48 számban indulva 402 pontot gyűjtve az előkelő negyedik helyen végeztek, és bejutottak a szeptemberi döntőbe, ahol a CSB1 divízióba kerülésért szállhatnak harcba.

Az egy héttel ezelőtti félmaratoni bajnokságot követően a pályaversenyekkel folytatódott a pontgyűjtés a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság Keleti elődöntőjében Miskolcon. A régiós kvalifikációban az országos döntőbe jutás volt a tét, ahová az első tíz csapat kvalifikálhatott régiónként (Kelet és Nyugat).

Szombaton kiválóan kezdtek a piros-fehérek és a nap feléig vezették a Keleti csoportot, azonban a záró számokban a Budapesti Honvéd SE előzni tudott így a hazaiak a második helyről várhatták a másnapi folytatást. Az időrend kialakítása miatt a vasárnap ígérkezett a kihívásokkal telibb napnak a DVTK számára, ám végül nagy versenyben így is sikerült az élmezőnyben végezni. A diósgyőriek 402 pontot gyűjtve az előkelő negyedik helyen zártak, ezzel bejutva a szeptemberi, Debrecenben esedékes csapatbajnoki döntőbe, ahol a CSB1 divízióba kerülésért harcolhatnak majd.

A DVTK legeredményesebb versenyzője Tóth Anna volt, aki három számban 50 pontot gyűjtve négy egyesületet is megelőzött volna önállóan. A diósgyőriek U20-as vb bronzérmes sprintere fő számában 100m gáton 13.39 mp-es új egyéni csúccsal győzött, ami egyben a keleti régió legnagyobb – az országot tekintve a második legnagyobb – Spirijev Bojidar pontértékű eredménye volt a maga 1104 pontjával. A 18 éves Tóth Anna korosztályában nemzetközi szinten is kiemelkedő gátfutó eredménye mellett 100 méter síkon 11.85 mp-el a harmadik, míg régi-új kedvenc számában, magasugrásban 170 cm-el a negyedik lett, amik szintén egyéni csúcsok.

A két nap alatt 34 ponttal segítette a DVTK-t Bacsa Fanni, aki 100 méter gáton 14.12 mp-el a harmadik-, távolugrásban pedig 5.52 cm-el a negyedik lett, míg 200 méteren hat pontot szerzett. Kácser Zita 17 pontot gyűjtött a piros-fehéreknek hősies futással, aki komoly sérülése ellenére az utolsó méterekig hajrázva győzött 3000m akadályon. A tokiói olimpikon hosszútávfutó így múlt heti félmaratoni eredményével 31 ponttal járult hozzá a negyedik helyhez, csakúgy mint Nemes Rita, aki gerelyhajításban, 200 méteren és a távolugrásban elért második helyével szedett össze szintén 31 egységet.

Női 400 méter gáton Lalik Petra második lett és 16 pontot szerzett, míg a női 4×400-as váltó (Kurochkina, Rőczei, Kiss, Lalik) és Zákányi Panna is 13 egységgel járult hozzá a DVTK hétvégi pontjaihoz. Iván Levente 3000m akadályon zárt egy tucat ponttal csakúgy, mint Monoki Benjámin hármasugrásban egyéni legjobbját ugorva.

 Magyar Atlétikai Csapatbajnokság – Keleti Elődöntő

1. BHSE 564 pont

2. MATE-GEAC 452 pont

3. Békéscsabai AC 422 pont

4. DVTK 402 pont

A DVTK minden versenyzőjének részletes bontású eredménye

Fotók: Zsigmondi László



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük