Skip to content

Négy éve nem vonul börtönbe az elítélt polgármester, viszont uniós támogatásokat kapott

Négy éve nem vonul börtönbe az elítélt polgármester, viszont uniós támogatásokat kapott

 

Több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott Veres Margit egykori balmazújvárosi polgármester azóta, hogy 2018-ban 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt – írja a 24.hu.

Veres gazdálkodóként tevékenykedik a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint, az uniós forrásokból terület alapú támogatásokra pályázott sikeresen, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre is kapott pénzt.

A volt polgármestert 2018-ban ítélte el a bíróság, mert 400 ezer forinttal és egy autóval kente meg egy vállalkozó annak érdekében, hogy szerezzen támogatást az illető rendezvénycsarnokának felépüléséhez. A jogerős ítélet ellenére nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. Erre az Igazságügyi Minisztérium döntése alapján van lehetőség.

24.hu szerint az ilyen ügyekben a parlamenti államtitkár is dönthet, ez pedig 2015 és 2021 között – tehát a Veres ügyében hozott ítélet idején is – az a Völner Pál volt, aki tavaly lemondott, mert korrupcióval gyanúsította meg az ügyészség.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.05.13. 13:52

    Fasza kis jogállam. Nem is értem, hogy mit kifogásolnak rajta. Jól van ez így.

  2. Névtelen
    2022.05.13. 14:19

    O1G faék egyszerűséggel irányítja a bűnszervezetet (az országot.)
    Semmiféle tehetség, intellektualitás nem kell ahhoz, hogy 35 évre odaadom a kaszinókat az egyik strómanomnak, a másiknak repülőgépgyárat veszek, a többinek egyetemet adok….
    Kellő aljasság, gátlástalanság kell a megvalósításukhoz, a kivakaródzott lókupecnek abból meg bőven van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük