Tudnivalók az etikett címke használatáról
Manager of warehouse worker assign and command to assistant manager woman in local warehouse or factory, Asian and white caucasian people,barcode and QR code, Partner and colleague working together

 

Az etikett címkéket mindannyian ismerjük, még ha ennek nem is feltétlenül vagyunk tudatában. Amikor egy terméket megfogunk, akkor sok-sok információt láthatunk rajta. Ezek az adatok egy megfelelő méretű és kialakítású címkére kerülnek rá.

 

Az etikett címke tehát azt a célt szolgálja, hogy információt adjon át a vásárlóknak. Nemcsak árucikkekre kerülhet rá, hanem például dobozokra, raklapokra is, ugyanis ezeket is el kell látni különböző adatokkal. A címkézésnek köszönhetően, teljeskörűen tudunk tájékozódni, ami nagymértékben megkönnyíti a vásárlást, illetve az eligazodást.

 

Mikor és hol lehet szükség az etikett címke használatára? Milyen pozitívumai vannak az öntapadós változatoknak és azokat hol szokás alkalmazni? A mostani cikkünket azért készítettük, hogy választ adjunk ezekre a kérdésekre.

 

Pontosan hol használható az etikett címke?

 

Bár sok esetben a címkék árucikkekre kerülnek, nem feltétlenül csak a termékinformációk megosztására használhatjuk ezeket. A levélborítékok, illetve dobozok megcímzésére is kiváló alternatívát jelentenek, de akkor is jó szolgálatot tesznek, ha egy postai küldeményt szeretnénk feliratozni.

 

Irodában is nagyon hasznosak, hiszen könnyen meg tudjuk jelölni velük az iratainkat, dossziénkat. Ha például rájuk akarunk írni valamit, akkor sokkal egyszerűbb, ha az információk a címkére kerülnek. Ugyanígy az adathordozók kategorizálására is felhasználhatók.

 

Milyen előnyei vannak az öntapadós címkék használatának?

 

Az etikett címke nagyon sokféle lehet attól függően, hogy milyen alapanyagból készül, illetve milyen módon lehet rögzíteni a felületekre. Az egyik legnépszerűbb alternatíva az öntapadós változat, amit sok területen előszeretettel használnak.

 

Az egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon költséghatékonyan lehet megoldani vele a címkézést. Beltéri használat esetén hosszantartó jelölést képes biztosítani, az adatok ugyanis sokáig megmaradnak rajta. Az öntapadó kivitelnek köszönhetően nemcsak tartós, hanem egyszerű megoldást nyújt. Elég csak finoman rányomni az adott tárgyra, hogy ott maradjon.