Skip to content

Két nappal a választások után amerikai menedékjogot kapott Varga Mihály egykori tanácsadója

Két nappal a választások után amerikai menedékjogot kapott Varga Mihály egykori tanácsadója

Teljes körű menedékjogot kapott az Egyesült Államokban Bukta Béla, Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter egykori tanácsadója – tudta meg a hvg.hu. Bukta ellen hamis tanúzás miatt Magyarországon korábban elfogatóparancsot adtak ki. Évekkel ezelőtt kémkedéssel is vádolták, de abban az ügyben felmentették. Bukta szerint az, hogy menedékjogot kapott, „súlyos üzenet” az Egyesült Államok részéről Magyarországnak.

“Teljes körű menedékjogot kaptam az Egyesült Államokban a magyar igazságszolgáltatási rendszer jogtalan üldöztetései miatt. Az ügyeket évekig vizsgálták az amerikai hatóságok, több minisztérium bevonásával. Ez most zárult le véglegesen” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Bukta Béla. Mint azt lapunknak mondta, szerinte ez “súlyos üzenet az Egyesült Államok részéről a magyar jogállamiság ügyében, és 1989 óta egyedülálló”.https://hvg.hu/itthon/20220504_Ket_nappal_a_valasztasok_utan_teljeskoru_menedekjogot_kapott_Amerikaban_Varga_Mihaly_egykori_tanacsadoja#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.05.04. 16:31

    Nem értem az amerikai menedékjogokat, mely főleg hazugságokon alapul, sem azt, hogyan tudnak bármit ebben a káoszban, a világkönyvtárt berendező és annak szereplőinek országában kivizsgálni, amikor hallgatnak a nagy közös áldozásukról is már 86 éve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük