Az átkötőút megépítése továbbra sem került le a napirendről.

Bontásra van szükség

A projekt nagyjából úgy néz ki, hogy egy 2-szer 1 sávos, zöld sávval és járdával ellátott átkötőút épül a Dayka Gábor és a Meggyesalja utca között.
Az útépítés miatt le kell bontani a Petőfi utca 9. és 11., valamint a Meggyesalja utca 8. és 10. szám alatt található, ma már üres épületeket. A helyükön készül el a „Dayka-átkötés” néven ismertté vált új útszakasz. A csatlakozóutakat is át kell valamelyest alakítani, hogy képesek legyenek levezetni a közúti forgalmat.

Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a projekt keretében a Rácz György és Meggyesalja utca, a Dayka utca és a Meggyesalja utca, a Dayka utca és a Petőfi utca, valamint a Dayka utca és a Hunyadi utca kereszteződésében, és jelzőlámpás gyalogátkelőhely lesz a Kálvin János utcánál.

A gépjárműforgalom átterelése a belváros másik oldalára egyben azt is jelentheti majd, hogy az ott lévő északi tehermentesítő utat egészen a Búza térig négysávossá kell alakítani. Enélkül nemigen lesz képes levezetni a gépjárműforgalmat.

Megnőttek a költségek

Jelen tudomásunk szerint a projekt tervezett bruttó költsége meghaladja az 1,8 milliárd forintot. A különbözetet forrásátcsoportosítással finanszírozzák. Ehhez hozzájárult az irányító hatóság.

boon.hu infó