Skip to content

Tudtad? 546 ezer forint volt februárban a magyar átlagkereset

Tudtad?  546 ezer forint volt februárban a magyar átlagkereset

A KSH szerint a honvédelmi, illetve rendvédelmi dolgozók fegyverpénze dobta meg az átlagkereseteket.

Februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél – 546 ezer forint volt. Ez 31,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH szerint az átlagkereset kiugró emelkedéséhez elsősorban a honvédelmi és a rendvédelmi hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő szolgálati juttatása (ún. fegyverpénz), illetve a már részben előre ütemezett béremelések, valamint a minimálbér- és a garantáltbérminimum-emelés járultak hozzá.

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkereset 445 000 forint volt, 14,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A bruttó kereset mediánértéke 378 100 forint volt, amely 14,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Fotó. Dubai


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



7 Comments

  1. Névtelen
    2022.04.27. 12:26

    Akkor vajon felcsúton mennyi az átlag?
    Lölő legalább 250 ezerrel húzza feljebb az országos átlagot.

    • Névtelen
      2022.04.27. 16:35

      Majd, ha levezeted itt nekem, hogy Hejőcsaba városrész IQ-ja Hegedűs Andrea parlamentbe menetelével csökkent vagy növekedett, válaszolok Neked.

      • Névtelen
        2022.04.28. 05:07

        Azt nem tudom, hogy miként alakul Hejöcsaba lakosainak IQ-ja, de azt igen, hogy kik is szavaznak a fideszre!
        https://nyugatifeny.hu/2022/04/27/kiderult-milyen-iskolai-vegzettseguek-imadjak-a-legjobban-a-fideszt-grafikon

        • Névtelen
          2022.04.28. 08:39

          A nyugati fény az nem a lemenő nap erőtlen fénye? 🤣😂😁😂

          Ha a Dobrev Klára pártot támogatják a belpesti diplomások
          akkor tessék cirkuszolni „Vörös Böske” ( Gy. Németh parlament alelnök titulusáért.

          gy. németh erzsébet | 24.huhttps://24.hu › tag › gy-nemeth-erzsebet-4
          Gy. Németh Erzsébet elárulta titkát, hogy kerül fel mindig a listákra. Közel harminc éve politikus, sose nyert még választást, de sosem akadt meg a karrierje.

        • Névtelen
          2022.04.28. 08:41

          Nem imádom. Rá szavazok.

        • Névtelen
          2022.04.28. 08:48

          Sima ügy!
          A fővárosi diploma sokkal, sokkal értékesebb.
          Azé’ egy genderszak..
          összehasonlítva egy vidéki kórház sebészetével

          Arról nem beszélve, hogy
          „2019. okt. 4. — A felvételeken több MSZP-s mellett Lackner Csaba szocialista képviselő is … politikában nem keres évi száz millió forintot, az hülye.”

          Hát hol találsz ilyen okos miskolcit aki választás előtt évi100 millióval kérkedik és még meg is választják?

          évente mennyit tud összehozni egy miskolci?

  2. Névtelen
    2022.04.27. 19:57

    „„Nagyon sajnálom, de nem tudom (a szekértolás melletti másik kisgazdatevékenységet) az ekézést abbahagyni, mert az ekézendők nem hagyják abba.

    Ezúttal Farkasházy Tivadar fejt meg. A vereség okait boncolgató, a »Hócipő« neves szaklapban közölt elemzésének (amely minden bizonnyal a korszakos politikatudományi alapművek közé fog kerülni) még csak első részét tette közzé, de az a gyanúm, hogy a későbbi folytatásokban sem fogjuk megtalálni, hogy neki és barátainak is van tán iciri-piciri szerepe a giganagy bukásban. Mindenesetre a jó Teddynek most tűnik föl, hogy vannak olyanok, akik bizony szopni járnak az erdőbe, és a menetrendszerinti fiaskó után durcásan vackolják el magukat a parlamenti ülésekben, hogy aztán újra és újra elhitessék – éppen Farkasházy Tivadar körének segítségével –, hogy legközelebb már tényleg sikerülni fog. »Most pedig, hogy egymásnak estek észre sem veszik, hogy ezzel minket is lejáratnak« – írja humortalanista (nem részletezve, hogy ugyan, hová lehetne még lejáratni »őket«), majd nekiesik mindenkinek, aki nem a díszes kompániájukból érkezett.

    Így nyilván elsőként a kampánystábnak. »Fogalmam sincs, – értetlenkedik Farkasházy –, hogy vezethette őket Puzsér volt kampányfőnöke, hisz aki egyszer már elszegődött egy félbolondhoz, aki majdnem triplázáshoz segítette Tarlóst, ahhoz sok bizalma nem lehet az embernek«. Az van, hogy Farkasházynak arról nincs fogalma, hogy Puzsér elindulása nem kampánytechnikai kérdés, mérhetetlen arroganciájában azt nem hajlandó figyelembe venni, hogy választásról választásra akad egy réteg, amelyik nem kedveli a rendszert, de nem fogadja el, amit ők legyártanak, és mindegy, hogy ki indul még a nagyokon kívül, leszavaz rá. Farkasházy szerint ez a réteg az övé és barátaié, mert csak. Ami viszont a kampányfőnök alkalmasságát illeti, éppenséggel az adott volna bizalmatlanságra okot Farkasházyék szemében, hogy nem segítette triplázáshoz Tarlóst, hiszen ha jobb a kampány, és igaz az a feltételezés, hogy Puzsér Karácsonyt gyengítette (csak részben), akkor Tarlós győzelme lett volna a referenciamunka. Az külön szépsége az egésznek, hogy nemrég megjelent cikkében Puzsér azt kéri a »balliberális értelmiségtől«, hogy váltsa le az ellenzéki politikusokat és pártokat. Éppen ez történik. Farkasházy Tivadar, aki eddig arra sem járt, most mutat ajtót az eddig ajnározott/mentegetett politikusoknak. Nem tudom, Puzsér mennyire leli ebben kedvét.

    No, de mi a tartalmi kifogása a híres marketingszakértőnek és kabaretistának a kampánnyal? Most tessék figyelni! Nem volt elég nagy az ellenzékiek feje!!! Mármint a plakátokon. »Minden fideszes fej több mint a duplája az összefogás jelöltjéhez képest. […] Aki ezt jóváhagyta, azt Battonyától Nemesmedvesig örökre el kéne tiltani bármilyen politikai kampányban való részvételtől«. Majd újabb támadást indítva a rekeszizmaink ellen (lám, tud ő is nevettetni, csak nemakarni kell) Farkasházy illusztrációként mellékel 11 példát, amelyből 10 ellenzéki győzelemmel zárult. De ha nagyobb lett volna a fejük, akkor biztosan még jobban nyernek! „/Hont András/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük