Skip to content

Ki kell adni a lélegeztetőgép-vásárlás részleteit

Az ítélet első fokon született, így egyelőre még nem jogerős. Az állam mintegy 300 milliárd forintért vásárolt a koronavírus-járvány miatt mintegy 17 ezer készüléket, ám a beszerzésekre a pazarlás és a korrupció árnyéka vetült.

„Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megtudjuk, hány darab lélegeztetőgépet sikerült továbbértékesítenie az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) azt követően, hogy a magyar állam túllépve az egészségügyi kapacitások és az észszerűség szabta határokat, nem kevesebb, mint 300 milliárd forintért vásárolt össze több mint 17 ezer készüléket” – írja honlapján a Transparency International Magyarország.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.04.23. 11:55

    Ahh!
    vetített árnyék, mi?

    Ennyi pénz is kevés a vetítéshez? Akkor vetüljetek még.

    „fizu adózás után havi 6824,85 eurót, azaz mai árfolyamon 2 millió 187 ezer forintot.

    napidíjat naponta 320 eurót (102 ezer forintot)

    „Egy középkategóriás lakás, ami mondjuk kétszobás és relatíve jó helyen van, minimum 1200-1800 euró (380-570 ezer forint) havonta általános költségtérítés Ennek összege 2019-ben havonta 4513 euró, azaz 1 millió 447 ezer forint, és hivatalosan az irodák fenntartási költségeit, a telefon- és postaköltségeket, a számítógépek és más eszközök beszerzését fedezik a képviselők ebből. Elszámolniuk viszont egyáltalán nem szükséges, nem kell számlákat bemutatniuk a kiadásokról, és vissza sem kell fizetniük az esetlegesen megmaradt pénzt.

    Ha a költségtérítés, a napidíj és a fizetés nem lenne elég, a képviselők az utazási költségeiket is elszámolhatják. Belgiumban a 95-ös benzin literenkénti ára jelenleg 1,50 euró. Igaz, ez utóbbival is lehet trükközni, hiszen ha négyen ülnek egy kocsiban, máris sokkal olcsóbban jönnek ki.

    Ha nem plenáris ülésre, hanem mondjuk a munkájukkal összefüggő konferenciára, munkalátogatásra mennek, évi 4454 euróig (1 millió 400 ezer forintig) szintén megtérítik a költségeiket, de ha erre a saját tagállamukban kerül sor, akkor csak az útiköltségre jogosultak, szállodára és étkezésre már nem.

    Az EP-képviselők ezen kívül szabadon választhatják meg asszisztenseiket, akiknek fizetésére havonta maximum 24 943 eurót (8 millió forintot) költhetnek. Természetesen belőlük nem egy van, Brüsszelben általában 3 asszisztens segíti egy képviselő munkáját, és Budapesten is vannak alkalmazottjaik.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük