Skip to content

Több száz etióp szeretne csatlakozni a megszálló orosz csapatokhoz

Több száz etióp szeretne csatlakozni a megszálló orosz csapatokhoz

Több száz fiatal etiópiai férfi gyűlt össze az etióp főváros, Addisz-Abeba orosz nagykövetsége előtt, mert azt hallották, hogy az orosz hadsereg toborzást hirdet – számolt be szerdán a Guardian. A lap azt írja, hogy a férfiak közül többen arról értesültek, a nagykövetségen lehet regisztrálni az orosz hadsereghez való csatlakozásra, azonban akadt olyan is, aki nem konkrétan az orosz hadseregről, hanem biztonsági cégekről hallott.

A sorban álló fiatalok között van olyan, aki kizárólag a pénzért állna be a seregbe, állítása szerint pénzért bármilyen kockázattal szembenéz.

Az etiópiai orosz nagykövet azonban a BBC szerint azt mondta, nem toboroznak a nagykövetségen katonákat Oroszországnak. „Sok látogatónk van, akik támogatásukról biztosítják Oroszországot” – jelentette ki Maria Csernukhina – „többen azt mondták, hogy bármit megtennének. De mi nem vagyunk munkaközvetítő”. Etiópia azon kevés országok közé tartozik, amik a háború kirobbanásakor nem szavazták meg az orosz agressziót elítélő ENSZ-határozatot.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük