New York. Sporttáskában találták meg egy litium kereskedő magyar származású feleségét

Szombat reggel egy kutyasétáltató talált rá egy magyar nő holttestére a New York-i Queensben. Az 51 éves, kétgyerekes családanya, Orsolya Gaal a brit The Sun cikke szerint egy kétmillió dolláros házban lakott a közelben. A nyomozás során a rendőrség látókörébe került a férj és a nagyobbik fiú is.

A holttest felfedezője két kutyáját sétáltatta éppen a Freedom Park szomszédságában lévő utcában, amikor egy véres sporttáskát vett észre, ezt követően azonnal értesítette a 911-et. A rendőrség megtalálta benne a holttestet, majd a kutyák segítségével a vérnyomokat a közeli Juno Streeten lévő házig vezette vissza, ahol az áldozat 13 éves fia egyedül tartózkodott.

A gyerek a rendőröknek nem tudta megmondani, hol tartózkodik az édesanyja, ezt követően bilincsben vezették el, kihallgatták, majd szabadon engedték. Gaal férje és nagyobbik, 17 éves fia nem tartózkodott New York államban. A rendőrség az ügy szempontjából érdeklődésre számot tartó személyeknek nevezte őket közleményében.

A férj, Howard Klein a Sun cikke szerint lítium-kereskedő volt, aki az RK Equity nevű pénzügyi tanácsadó céget is alapította. A Linkedin-profilja szerint a chicagói University of Michiganre járt, és nagyobbik fiával együtt állítólag épp ott tartózkodott Gaal halálának idején.

Orsolya Gaal a Facebook-profilja szerint a Budapest Business Schoolon végzett nemzetközi management szakirányon, és kommentjei alapján 27 éve élt New Yorkban, de több magyar ismerőse is volt, akikkel magyarul kommunikált a platformon.