Felesége nevetve bátorított telefonon egy orosz katonát, hogy erőszakoljon meg ukrán nőket
  • Menj oda, és erőszakolj meg ukrán nőket, csak ne mondd el nekem. Érted?
  • Erőszakoljam meg, és ne mondjak semmit?
  • Igen, hogy ne tudjak róla.
  • Szabad?
  • Igen, megengedem. Csak használj óvszert.
  • Rendben.

A fenti telefonbeszélgetés felvételét az ukrán titkosszolgálat hozta nyilvánosságra a hét elején. A Szabad Európa oroszországi kiadásának munkatársai ukrán újságírókkal közösen beazonosították a szereplőket: egy 27 éves orosz katona, Roman Bikovszki és felesége, Olga Bikovszkaja hallhatók rajta.

Közösségimédia-profiljaik alapján a Moszkvától dél-nyugatra fekvő Orjol városából költöztek a Krím-félszigetre 2018-ban, amit az oroszok négy évvel korábban annektáltak Ukrajnától. A feleség – aki a felvétel alapján nevetve biztatja erőszakra férjét – gyerekekkel kapcsolatos munkát keresett új lakhelyükön, és profilján is a családot jelölte meg a legfontosabb dologként az életben. 2017-ben közös gyerekük is született.

Bikovszki legalább 2016 óta szolgál az orosz nemzeti gárda egyik elit alakulatában, és legkésőbb 2018 elején csatlakozott egy ejtőernyős osztaghoz, amit korábban a Krím elfoglalásakor is bevetettek. Mostanáig nem érkeztek hírek arról, hogy Ukrajnában is harcolnának. A Szabad Európa szerint Bikovszkit a délkelet-ukrajnai kikötőváros, Herszon térségébe vezényelték.

Az újságírók telefonon érték el Bikovszkit, aki – mielőtt megtudta volna, kivel beszél – azt állította, most a krími Szevasztopolban tartózkodik. Felesége azt is elárulta, sérülése miatt ápolják.

Mindketten tagadták, hogy ők beszéltek volna ukrán nők megerőszakolásáról, de az egyező telefonszámok ezt cáfolják. Bikovszkaja azóta törölte a közösségi médiás profilját.https://444.hu/2022/04/16/ukran-nok-megeroszakolasarol-telefonalt-egy-orosz-katona-a-felesegevel

A Szabad Európa riportja itt látható angol felirattal:

A beszélgetésből önmagában nem következik, hogy Bikovszki valóban nemi erőszakot követett volna el, de