18+ A magyarországi szexkamera-iparág 

Az OnlyFans nem első a maga nemében: többek között az említett Gattyán György webcam site-ja, a LiveJasmin is előtte járt. A 2001-ben alapított LiveJasmin máig az egyik legnépszerűbb a sexcamoldalak között. Modelleket és nézőket köt össze ingyenes, virtuális szobákban, ahol a nézők borravaló fejében utasítást adhatnak a modellnek, vagy akár saját „szobát” is kivehetnek vele.

Ami közös a két oldalban, hogy sokan vélik gyors és könnyű pénzkeresetnek. Katona Noémi, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének munkatársa máshogy látja: „A szexkamera-iparágnak és a LiveJasminnek a narratívájában is nagyon erős a hangsúly azon, hogy itt mindenki egyenlő, rajtad múlik, hogy mennyit tudsz keresni, csináld meg önmagad!” Katona szakterületei között van a prostitúció és az emberkereskedelem, 2020-ban A magyarországi szexkamera-iparág címen jelent meg Barna Emiliával közös tanulmánya. „Azt látjuk, hogy ez nagyon nincs így, nagyon sok szempontból épül egyenlőtlenségekre az, hogy ki hogyan tud keresni egy ilyen platformon.”

Az OnlyFansszel ellentétben a LiveJasmin „a győztes mindent visz” algoritmus alapján működik, a legnépszerűbb modellek szolgáltatják be a keresetük legkisebb részét. Tehát minél többet dolgozik egy modell, annál többet tud megtartani. Katona szerint az oldal legnagyobb haszna azokból van, akik keveset keresnek, ezzel növelve az egyenlőtlenséget.https://444.hu/2022/04/13/magyar-nok-az-onlyfans-en-semmi-mas-nem-adna-ekkora-szabadsagot-es-fizetest