Miskolc. Népkerti futókör. Egyelőre fapados.  Se extra világítás, se segélykérő nem lesz

Miután fényes nappal megöltek egy embert a Népkerti  köztéri sporteszközöknél ( köszönet érte Eperjesi Erikának, mármint az eszközökért)  felmerült a kérdés, hogy lesz-e világítás sötétebb helyen, vagy segélykérő berendezés mint a Margitszigeteken a futókörön-írta  olvasónk . Megkérdeztük a Városházát, megtoldva azzal, hogy lesz-e ivóvíz valahol. Terveztük, hogy érdeklődünk a pisilőhelyek után is, de ezt meg elfelejtettük.

Nos itt a válasz. Röviden. Se világítás se segélykérő nem lesz.

Érdeklődésére küldjük a válaszokat:

Segélykérő berendezés:

Tájékoztatjuk, hogy a Népkertben megvalósításra kerülő futókör beruházásának nem része segélykérő berendezés létesítése.

Ivóvíz:

Ahogyan a város számos helyén, így a kivitelezés alatt álló futókörnek helyet adó Népkert területén is megtalálható ivóvizet biztosító kút, a Görgey Artúr utca felől, a játszótér mellett. Az ivókút már korábban kiépítésre került, működőképes. A jelenlegi változékony időjárás, fagy miatt a kút még elzárt állapotban van, de természetesen a kutat kezelő szakemberek a fagyok elmúltával hamarosan megnyitják azt.

Világítás:

A közvilágítással kapcsolatosan a Népkert már rendelkezik kiépített közvilágítási hálózattal a beruházási területen, azonban a jövőben tervezzük a jelenleg közvilágítással nem érintett területek ellátását is.  

 Városházi Sajtó