Kerti padok alapanyagok szerint

Egy kerti pad jó alternatívát jelent a székekkel és a nagyobb méretű szettekkel szemben.

Az áruk alacsonyabb, mint a klasszikus asztal + székek összeállításé, egyúttal pedig nagyon stílusosak és markáns megjelenésűek. Miből készülnek a kerti padok, és milyen előnyökkel jár, ha egy bizonyos anyagból készült modellt választunk? Az alábbi írásból mindent megtudhatunk.

Rusztikus és elegáns megjelenésű fapadok

Ma is a fa kerti padok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Nem csoda: az anyaguk természetesen szép, és nagyon elegáns is. A fapadok sokféle fafajtából készülhetnek, melyek közül csak néhányat sorolunk fel a teljesség igénye nélkül: eukaliptusz, teakfa, akác, erdeifenyő. Vásárláskor mindig figyeljünk oda, hogy milyen fafajtából készült bútort választunk, hiszen mindegyiknek más a jellege és a stílusa. A kert berendezésekor azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy a padokat rendszerint díszpárnákkal tesszük kényelmesebbé, hűvös napokon vagy estéken pedig plédekbe burkolózva ülünk rajtuk. Ezek a kiegészítők szintén kihatnak az egész sarok megjelenésére, és nagyon dekoratívvá teszik a bútort.

Fém kerti padok – a tartósság és a korszerűség jegyében

A kerti padok másik népszerű alapanyaga a fém. Az utóbbi években ez az anyag egyre népszerűbb, mivel rendkívül korszerű megjelenést és tartósságot biztosít. Konstrukciója erős és szilárd, a horganyzott – cinkkel bevont – acél pedig kivételesen ellenálló a korróziót okozó időjárási tényezőkkel szemben. A fém kerti padokban a napsugárzás sem tesz kárt (amit nem minden anyagról mondhatunk el). A lényeg az, hogy megfelelő minőségben készüljenek. Egy igazán minőségi fémpad ára megtérül, hiszen nemcsak évekre vásároljuk, de még a karbantartásával sem kell foglalkozni (a fával ellentétben, amelyet időről időre csiszolni, lakkozni vagy kezelni kell).

Megtudhattuk tehát, hogy a fém és a fa a kerti padok két leggyakoribb alapanyaga. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, de mindegyikünk számára más-más tulajdonságok az előnyösek, úgyhogy a vásárlás előtt érdemes eldöntenünk, melyik felel meg a legjobban a mi szükségleteinknek. Szerencsére az üzletek kínálata annyira gazdag, hogy mindenki megtalálja bennük az igazán neki való darabot.