Az öntapadós etikett címke előnyei
Warehouse or storage with cardboard boxes on a pallet. Logistics and mail delivery concept. 3d illustration.

 

Az ideális címke kiválasztása mindig felelősségteljes döntés. Elvégre több tényezőt is figyelembe kell venni, a felhasználás helyét, módját, illetve a címkézendő felület tulajdonságait is beleértve. Sok esetben az öntapadós etikett címke a lehető legjobb megoldást kínálja.

 

Mit kell tudni erről a típusról? Milyen pozitívumai vannak? A mostani írásunkban ezekre a kérdésekre adunk választ.

 

Mi az az öntapadós etikett címke

 

Ez a típusú címke olyan, akárcsak egy matrica, amit könnyen rá tudunk ragasztani a tárgyakra. A funkciója szerint jelölésre és információ közlésre szolgál. Ahogy a nevében is benne van, ragasztható, a ragasztó erősségétől függően pedig, vissza is szedhető a felületekről. Az előnyös tulajdonságainak köszönhetően, széleskörűen fel lehet használni a különböző címkézési feladatok ellátására.

Ez a típus sokféle helyen előfordul. Ott vannak például a raktárhelyiségek, ahol minden egyes terméket, dobozt és raklapot fel kell címkézni. Erre kiváló alternatívát nyújt. Ugyanakkor nemcsak itt, hanem a kereskedelmi üzletekben is találkozhatunk vele. A dolgozóknak minden egyes terméket címkével kell ellátniuk, hogy azokon olvashatóak legyenek az információk. Többek között a vonalkód is az etikett címke által kerül fel az árura.

 

Az öntapadós etikett címke típusai

 

Sokan azt gondolják, hogy az öntapadós típusok csak papírból készülhetnek, ez azonban messze áll a valóságtól. Tény, hogy vannak papír alapú fajták is, de emellett a direkt termál és a műanyag változatok is elérhetőek. Többek között ennek köszönhető, hogy olyan sokoldalúan fel lehet használni ezeket.

 

Vannak speciális kivitelben készülő típusok is, amiket például a hűtőházakban is remekül lehet használni. Gondolunk itt a hűtött áruk címkézésére. Ugyanakkor nemcsak anyagban és tulajdonságokban különböznek egymástól az egyes fajták.

Az etikett címkék méretben is eltérhetnek egymástól. A nagy, közepes és kisméretű tárgyak címkézésére is kiválóan alkalmasak. A ragasztófelület tekintetében erős, normál és visszaszedhető kategóriákba sorolhatjuk őket.