Ígéret volt, de új járda még sincs (videóval)

A miskolci önkormányzat jelenlegi vezetése még a tavaly őszi közmeghallgatáson tett ígéretet arra, hogy a Káli Sándor polgármestersége idején a Villanyrendőr környékén kialakított járdaburkolatot kicserélik.  A közmeghallgatáson az is elhangzott, hogy „konstrukciós problémák vannak a burkolattal, a víz aláfolyik, megfagy és rongálja”. Különösen a buszmegálló környékén válságos a helyzet, aminek a burkolatát már több hete felszedték, de az általunk megkérdezett városlakók szerint így is balesetveszélyes az utca, különösen az idősek és a mozgásukban korlátozottak számára.

Miskolciak szerint…

„Az természetes, hogy meg kell csinálni az utat, de már nem tudom, hogy milyen régóta van ebben az állapotban!” – mondta Antal Károlyné. „Rengeteg ember közlekedik itt, várja a buszt, és így nagyon balesetveszélyes – tette hozzá. – A városgondnokságnak ellenőriznie kellene azokat a vállalkozásokat, amelyeknek kiadják ezeket a munkákat.” Bálintné Lakatos Mária szerint nem csak mostanában jellemző, hogy nagyon sok helyen selejtes munkákat végeznek el. Dobrosi Imréné pedig az időseket félti: „A kövezet nem jó így, sok idős beáll bottal, elbotlik benne.” Szerinte felszállásnál és leszállásnál is balesetveszélyes.

„Sokan vannak idősek, mozgáskorlátozottak, akiknek ez nem jó, ők sajnos bukdácsolnak” – emelte ki Bíró Ferencné. Szilágyi István is annak a véleményének adott hangot, hogy „jó lenne minél hamarabb megcsináltatni, mert így nagyon balesetveszélyes”.

A boon.hu megkérdezte miskolci városházát is az ügyben, azonban nem tartották fontosnak tájékoztatni az olvasóinkat.