Általános pedikűrös kezelés – így zajlik!
Woman receiving pedicure procedure on feet in spa salon.

Mindenki fél első pedikűrös kezelése előtt, ugyanis nem tudja, hogyan zajlik. Cikkünkben igyekszünk beavatni a titokba, melyet mindenki, aki már egyszer megfordult egy pedikűrös szalonban tud, amely pedig nem más, mint az, hogy hogy is zajlik egy általános pedikűrös kezelés! Tarts velünk!

A lábak előkészítés – keratolitikus lábáztató

 

Egy általános pedikűrös kezelést a szakemberek szinte minden esetben egy keratolitikus, tehár bőrhámlasztó lábáztató alkalmazásával kezdik. A lábáztató egy tál kellemesen meleg vízből és különböző sókból vagy keratolitikus oldatokból áll. Ez általában egy megnyugtató, relaxáló élmény minden páciensnek, ugyanis a meleg víz remekül átmelegíti a lábat.

 

A jó pedikűrös szakember tudja, hogy milyen bőrtípushoz milyen összetevők javasoltak, ezek milyen arányban keverendők a vízbe, valamint azt is tudja, hogy az adott személynek mennyi időn keresztül kell áztatnia lábát a meleg folyadékban. A keratolitikus lábáztató után a lábak puhábbak lesznek, így az elhalt bőrréteg jóval könnyebben jön majd le, mint hagyományos esetben.

 

Az elhalt bőr eltávolítása Medihalter pengével

 

A keratolitikus lábáztató által felpuhított és fertőtlenített bőrt ezután egy tiszta medihalter penge segítségével kezeli a pedikűrös. Ennek során a cél, hogy az összes, kellemetlenséget okozó megkeményedett bőr eltávolodjon a lábfejről, így a kezelés után puha, kellemes tapintású és esztétikus lábfejet kapjunk eredményül.

 

A medihalter penge használata során a pedikűrös szakember a nagylábujj tetején kezdő, majd eltávolítja az elhalt, megkeményedett bőrt az ujjaktól a talpon lefele haladva a lábfej érintett területeiről. A penge használta nem veszélyes vagy fájdalmas, megfelelő kezekben csupán egy enyhe, csiklandozó érzés érezhető csupán abból, ahogy a medihalter penge dolgozik bőrünkön.

 

A medihalter penge használata után a szakember egy reszelő segítségével tovább finomítja a bőrt, így felülete nem lesz érdes a kezelés után sem.

 

A körmök megigazítása – az utolsó simítások

 

A keratolitikus lábáztató és a medihalter penge használata után a pedikűrös szakember a körmöket is megigazítja, amely során rendbe teszi a köröm környékén található bőrt, valamint a körömre ránőtt bőrt is, majd kitisztítja a körömsáncot és rövidíti a körmöket. Ezután csupán egy krémréteget visz fel és máris túl vagyunk a pedikűrös kezelésen, amely akár egy kellemes élményként is felfogható.

 

Az általános pedikűrös kezelés során tehát a keratolitikus lábáztató, a medihalter pengével való kezelés és a körmök megigazítása játszik nagy szerepet, amelynek köszönhetően minden vendég lába selymesen puha és esztétikus lesz. A kezelés semmilyen fájdalmat nem okoz, így ha emiatt haboztál, mindenképp látogass meg egy pedikűrös szalont!