Sokat pörögsz? Miért fontos néha kicsit leállni?

 

Felgyorsult világban élünk. Nem csak az innováció látványos körülöttünk, de bizony mi, emberek is állandóan rohanunk, sietünk. Mi ennek az oka? A mai, modern világ. Pedig bizonyított tény, hogy semmi jóra sem vezet a felgyorsult tempó, nem csak az egészségünket veszélyezteti, de még a szép dolgok is gyors iramban iramlanak el mellettünk. Néha jó egy kicsit lazítani, pihenni, mutatjuk is miért!

A rohanás boldogtalanná tesz. Ezt nyugodtan vedd szó szerint, hiszen aki rohan, annak nincs ideje semmire sem. Sem a kikapcsolódásra, sem a hobbijártra, sem a családjára, sem pedig a barátaira. Az állandó pörgés teljesen felőrli az embert és a szociális kapcsolatait is. Az utolsó perceiben nagyon sokan, éppen azt bánták meg, hogy az életükben a rohanás került a középpontba és nem engedtek a szórakozás csábításának.

Az állandó rohanás egyáltalán nem egészséges. Mind a fizikai, mind a mentális egészséget megviseli. Ha valaki állandóan siet, akkor nem szakít időt sem az egészséges táplálkozásra, sem az edzésre és semmi olyanra nem fecsérli az idejét, mint főzés, futás esténként vagy meditáció. Márpedig pörgős világunk negatív hatásait valamilyen módon kompenzálni szükséges.

Sokat idegeskedsz mostanában? Ennek több oka is lehet. Állandóan dolgozol, már egy hete nem hívtad fel a szeretteidet, nem mentél el a gyerekkel a játszóházba és a legjobb barátod szülinapi buliját is lemondtad. Ráadásul már hónapok óta hever egy izgalmas krimi a polcodon és már azt sem tudod, miről szól, annyira beletemetkeztél a munkába, az életedbe. Vágysz arra, hogy elolvasd a polcodon porosodó könyveidet, egy új sorozatot is szívesen megnéznél, a barátaiddal is társasjátékoznál, a sportfogadás világába – 22Bet login – is belekóstolnál, de sosincs rá időd. Mindenre van, csak akarnod kell! Csakis te döntesz, senki más nem teheti ezt meg helyetted!

Ha állandóan csak dolgozol, és soha nem lassítasz, életed lehetőségeit szalasztod el. Nem lesznek kellemes emlékeid, élményeid, idős korodban úgy fogsz visszatekinteni a múltadra, hogy bárcsak megtetted volna ezt és azt. Tudod, hány és hány ember szájából hangzott már el ez a bárcsak szó? Ne legyél köztük, légy határozott és változtass az életeden. Dolgozz, de ne feledkezz el a családodról, a barátaidról és a kikapcsolódás fontosságáról!