Hogyan csaltak az előző  választásokon Koncz Zsófia körzetében?

432 olyan szavazókört talált a Választási földrajz Facebook-oldal a több mint tízezerből, ahol 4 éve, az országgyűlési választás napján egyszer csak szokatlanul megugrott a részvétel. Ezek a szavazókörök jellemzően olyan helyeken vannak, ahol szakértők szerint az ott élők kiszolgáltatottabbak lehetnek, de az is közös, hogy itt az átlagosnál lényegesen több szavazólap hiányzik az urnákból és kiemelkedő a rontott szavazatok aránya. Négy éve ezeken a helyeken mindenhol 60 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz-KDNP jelöltje – mondta el Bódi Mátyás adatelemző az RTL Híradónak.

Láncszavazásról és egyéb visszaélésekről vannak információi a tiszta szavazásért dolgozó Civil Kollégium Alapítvány aktivistáinak is. Gutjahr Zsuzsanna, az alapítvány koordinátora szerint ezért lehet jelentősége annak, hogy nagy számú nemzetközi megfigyelő érkezik az idei választásra.

Az elrettentő ereje is hatalmas, nem lehet előre tudni, hogy hol fognak felbukkanni, hol jelennek meg és nagyon sok jogosítványuk van arra, hogy mit ellenőrizhetnek, mit nézhetnek – mondta.

További részletek az RTL Klub Híradójának riportjában: