Kiss János (doktor) számomra igazából egy politikai értelemben vett nonegzisztens entitás

Egy politikai tárgy. Ha fúj a szél, akkor mozog egy kicsit, de amúgy nem rezgeti meg a valóság szövetét. Kutyákkal mosolyogni tudez kétségtelen — mondjuk azt már Hubay (nemdoktor) is tudott, aztán nézzétek meg, hol vagyunk most. Perecesre is elment bólogatni, mint minden más politikus is, átlagban négyévente másfélszer, szóval a kötelező „nem hagyjuk, hogy megszlömösödjön” kör is megvolt. Plusz térhajlítással Diósgyőrt csinált Bulgárföldből és a Kiliánból. Súlytalan, élettelen, támogathatatlan.

Varga (doktor)… azt hiszem elég hosszan, 3000+ szóban írtam az előző levelemben (MU #16) arról, hogy milyen víziójuk van a városházán a jövő Miskolcáról (spoiler: rettenetes). Szintén ugyanebben a levélben Varga is kapott egy jó hosszú szakaszt — ahogy most látom, autópályát csinálna a városból (ez nem újdonság egyébként, pont négy éve írtam máshová egy cikket annak kapcsán, hogy Varga már akkor azon hisztizett, hogy szegény autótulajdonosok nem tudnak rendesen parkolni). Egyszóval a Varga által felvázolt városkép konkrétan mindennel szembemegy, amiben hiszek. Képtelen vagyok támogatni ilyen „víziókat”. Fizikai fájdalmat jelentene.

Ki van még? Kiss Gábor, Kutyapárt. Nem. Ha hinnék abban, hogy meg tudják ugrani az öt százalékos küszöböt listán, akkor talán. De még úgy sem. Nekik amúgy is a listás szavazatok kellenek. Meg persze ott van a tény, hogy viccesnek lenni egy dolog, de ezzel az országgal (ezzel a régióval meg pláne) halálosan komolyan kezdeni kellene valamit.

Pakusza, Mi Hazánk. Duplanem. Gondolom nem sokáig kell magyaráznom, hogy miért nem szavazunk kvázi-nácikra. Mert csak. Nem. Duplanem.https://miskolcunplugged.hu/archives/i017