7. kerület. A függetlenként induló jelöltek többsége korábban a DK, az MSZP, az LMP vagy a Jobbik tagja volt. Helló bazmegye

A szavazólapokon átlagosan hat jelölt közül választhatunk, de vannak olyan választókerületek – például Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. választókerületében –, ahol 11 egyéni jelölt neve szerepel majd az íveken.
A függetlenként induló jelöltek többsége korábban a DK, az MSZP, az LMP vagy a Jobbik tagja volt.

A főváros XII. kerületében Hajdu Mária az LMP-ből volt kénytelen távozni, miután pártja nem nézte jó szemmel, hogy Hajdu szóvá tette: a momentumos Hajnal Miklós hazudott közgazdászdiplomájáról.

Pécsett Bognár Szilvia, a DK által delegált volt alpolgármester, független önkormányzati képviselő indul az országgyűlési választáson abban a körzetben, ahol az ellenzék közös jelöltje Mellár Tamás lesz. Bognár Szilvia pár hete a Telexnek így indokolta a döntését: nem vet jó fényt az összefogásra, hogy olyan jelölteket indítanak az országgyűlési választáson, akik szerinte részt vesznek a problémás ügyek elhallgatásában.

Baranya 2. választókerületében az egykori jobbikos, Hencsei Zsolt indul hét másik jelölt mellett. Baranya egy másik körzetében is szétesett a baloldali összefogás: Kárpáti Zoltán azután lépett ki a Jobbikból, hogy Jakab Péter bejelentette, Nyugat-Baranyában nem egy jobbikost, hanem Alpár Györgyöt, Drávaszerdahely polgármesterét indítja az ellenzéki előválasztáson.

Kárpáti a közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép a Jobbikból, miután „a párt eladta az elveit, már ha egyáltalán volt ilyen”.
Külön indul az egykori DK-s Vilcsek Ernő is Ózdon, ahogy Egerben az MSZP korábbi tagja, Érsek Zsolt is. Érsek a Kékesonline-nak azt mondta, nagy reményekkel tekintett az ellenzéki előválasztásra, a szervezés viszont óriási csalódás volt, mert „nem az ellenzéki választók, hanem a pártelitek szája íze szerint alakították a végeredményt”. Azt is nehezményezte, hogy szerinte az MSZP feladta elveit, amikor nem Dobrev Klára mögé állt az előválasztáson. A körzetben induló Dudás Róbertről azt mondta, a baloldali érzelmű választóknak nehéz lesz olyan szélsőjobboldali körből érkező politikust támogatniuk, aki éveken keresztül támadta a baloldali értékeket, antiszemita megnyilvánulásai is voltak.