Egy kiszivárgott táblázat szerint hatalmas mozgósításra készül a Fidesz Borsodban

Egy március 1-i dátumú Excel-táblázat tanúsága szerint a helyi fideszes polgármestereknek, illetve önkormányzati képviselőknek, aktivistáknak ki van adva egy irányszám a támogató aláírásokról, amit helyben településenként össze kell szedniük. A táblázatban százalékosan szerepel hogy az egyes települések hogyan teljesítenek, helyi forrásunk szerint a helyi fideszesek „feltehetően ennek alapján kapnak majd dicséretet és közpénzt, illetve dorgálást”.

Informátorunk szerint „valóban járnak is a falvakban, fenyegetik a közmunkásokat, hogy nem lesz közmunka, ha nem szavaznak Hörcsikre. Sőt, helyi önkormányzati képviselők kivételezett, megbízható közmunkásokkal, munkaidőben adatbázist gyűjtenek, illetve kiadják a kevésbé tájékozott, állásukat féltő embereknek, hogy kire kell szavazni”. A támogató aláírásokkal gyűjtött személyes adatokat az országgyűlési választások napján mozgósításra is fel lehet használni.

A fájlban lévő információ alapján az Excel-táblát Sáfián Ádám hozta létre és mentette, aki a körzet egyik kisvárosában, Abaújszántón fideszes polgármester, Hörcsik képviselő korábbi munkatársa. Sáfián a jelek szerint máshol sem mozog ismeretlenül a NER-ben, mert tavaly a súlyemelő szövetség elnöke akart lenni.

Az Átlátszó által megkérdezett választási szakértő szerint a táblázatban az az érdekes, hogy a központ 2022-es elvárása magasabb, mint a 2018-as tényszám. „Ha ezt hozni tudják, akkor brutális eredmény lesz” – mondta a neve elhallgatását kérő szakember.

A teljes táblázatot innen lehet letölteni (xlsx)

A táblázatban szereplő adatokat rendezgetve kitűnik, hogy kiugróan magas, a 2018-as névjegyzékben szereplő összes szavazópolgár 50%-nál is több kormánypárti voks az “elvárt szavazatszám” a választókörzet több kistelepülésén.https://atlatszo.hu/adat/2022/03/16/egy-kiszivargott-tablazat-szerint-hatalmas-mozgositasra-keszul-a-fidesz-borsodban/