A gumi óvszerekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A férfiak számára kifejlesztett óvszer a második leggyakrabban használt fogamzásgátlási módszer. A hatékonysága azonban a helyes használat mellett sok mástól is függ. Manapság léteznek nedves, száraz, kicsi, nagy, vékony, de még vastagabb típusok is, így bárki kaphat magának megfelelő darabot. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a gumi óvszerekkel kapcsolatban!

Mire jó és milyen hatásfokkal rendelkezik a kondom?

A gumi óvszerek elsősorban megakadályozzák a nem kívánt terhességet. Emellett a megfelelő alkalmazása mellett, ez a mai napig az egyetlen olyan módszer, amely bár nem 100%-ban, de védelmet nyújt az AIDS-cel és az egyéb, szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Azonban ehhez mindenképpen tudni kell, hogyan kell tárolni és használatba venni.

A statisztikák szerint, 100-ból 2 és 12 között van azoknak a nőknek a száma, akik ezt az eszközt alkalmazzák, és valamilyen oknál fogva teherbe esnek. A biztonság ugyanis nemcsak attól függ, hogy az ember mennyire körültekintő, hiszen a hatékonyságot befolyásolja továbbá a kondom minősége is.

Szeresdmagad.hu óvszerei azonban garantáltan megvédenek minket a betegségektől. Fontos, hogy márkajelzésű és CE jelölésű változatot válasszunk, amelynek a lejárati dátuma az adott naphoz képest még jóval távolabbi. A túlzottan régi eszközök ugyanis sokkal előbb elszakadhatnak, ami aztán csak az aktust követően derül ki.

Hogyan szabad használni az óvszert?

A gumiból készült kellék tehát kizárólag helyes alkalmazás mellett nyújthat teljes biztonságot. Minden csomagoláson található használati utasítás, ami szépen leírja, illetve képeken is bemutatja, hogyan is kell azt felhúzni. Azonban mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy az adott darab teljesen ép, nem-e sérült a csomagolása, esetleg magát az óvszert nem érte-e semmilyen hatás.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a gumi óvszernek?

Ahogy már említettük, ez az egyetlen olyan fogamzásgátlási módszer, amely képes megvédeni bennünket a szexuális úton terjedő betegségektől. Emellet szinte bárhol és bármikor beszerezhető, viszonylag olcsó és nem utolsósorban az egyik legmagasabb hatásfokkal rendelkezik a nem kívánt terhességek kapcsán.

Ne feledezzünk meg azonban arról sem, hogy a nem megfelelő típus akár spermaölő anyagokat is tartalmaz, így mindig csak megbízható helyről vásároljunk. Néha pedig latexallergia, illetve intolerancia is jelentkezhet, ebben az esetben a patikákban kapható polyurethane változat lesz a megoldás.

A kondom tehát egy rendkívül biztonságos és hatékony megoldás, ha egyelőre nem szeretnénk gyermeket és megvédenénk magunkat az AIDS-től, illetve az egyéb hasonló betegségektől. Ezek ugyanis hosszú távon