Trottyin. Szarral festett Putyin-portrét árul egy angol művész. Putyin még mamuszban…

Sárral kevert ürülékkel festette meg az orosz elnököt Dominic Murphy, aki a befolyt összeget az ukránok megsegítésére ajánlja fel.

 

Az angliai Welwyn Garden City-ben élő Dominic Murphy egyedülálló módon gyűjt pénzt Ukrajna számára az orosz invázió kezdete óta: kutyaürülékkel festette meg Vlagyimir Putyin portréját, és jelenleg a róla készült nyomatokat árulja, írja a Welwyn Hatfield Times.

Dominic Murphy és Sybil nevű kutyája az orosz elnök Ukrajna elleni agressziója ellen tiltakozik a művészet eme bizarr eszközével.

Valami olyasmit akartam csinálni, amivel megsérthetem Putyint, és még pénzt is gyűjthetek Ukrajnának. Ezért készítettem egy portrét Putyinról kutyaszarral

– mondta a művész a helyi lapnak.

Dominic Murphy sárral keverte kis kedvence ürülékét, és a meglehetősen büdös alkotási folyamathoz maszkot vett fel. Az eredeti, Poo-tin’s a shit* című festményt már el is adta 150 fontért a helyi piacon, és jelenleg weboldalán az eredetiről készült művészi nyomatokat árulja 40 fontért. A művész azt tervezi, hogy az eladások után befolyt összeg felét az UNICEF-nek adományozza – eddig 500 fontot gyűjtött így össze.

*Magyarra nehezen lefordítható szójáték, kb: Trottyin egy darab szar.

Fotó: Putyin még mamuszban