Lapzsemle. Ez a szankció a kőkorszakba repítheti vissza Oroszországot
Ahogy az várható volt, ezt a hetet is elsősorban az orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó hírek árnyékolták be, és minden jel arra utal, hogy ez még jó ideig így marad. Válságban a forint, tarthatatlannak tűnik a benzinárstop, mindeközben a magyarok pedig rágyógyultak az inflációkövető államkötvényre. Ha a sok megterhelő téma között valami könnyedebbet is olvasnál, összegyűjtöttük az HBO Max legjobb sorozatait, amik segíthetnek a hétvégi kikapcsolódásban. Íme a hét legfontosabb, Forbes.hu-n megjelent cikkei.

Ez itt a Forbes hírlevele, az Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

hirdetés

NAPI CÍMLAP A nagy cégek által kidolgozott szoftverszankciós rendszer komoly kellemetlenségeket okozhat Oroszországban. Kényelmetlenebbé teheti az életet, növelheti a költségeket, problémákat okozhat a munkaszervezésben, de nem ez fogja térdre kényszeríteni a medvét.

Borzasztóan érzik magukat a háború miatt; szégyellik az orosz propagandát, amit a családjuk is bevesz; a szankciókat szerintük éppen a nyugatos középosztály, és nem Putyin hívei érzik meg, akik szerintük még mindig jóval többen vannak, mint azok, akik elítélik az orosz agressziót. Oroszokat kérdeztünk arról, hogyan élik meg a hétköznapokban a háborút.

Erős pofonnal indult a hét: a forint hétfőn elérte a 400-as szintet az euróval szemben, így messze ez a leginkább alulteljesítő deviza. Csütörtökön már valamivel fényesebb volt a helyzet, akkor úgy tűnt, jó erőben tartja magát a forint.

Megrohanták a magyarok az inflációkövető államkötvényt, már hat évre kéri a pénzünket az állam. Az elmúlt időszak legfontosabb változásai.

Folyamatosan frissül az HBO Max kínálata, a sportdrámától kezdve a sci-fiig rengeteg új, izgalmas, itthon korábban nem debütált sorozatból válogathatunk.

A magyar forint brutális mélyponton, az ukrán hrivnya viszont kitart, és az sem kizárt, hogy az ukrán gazdaság további nemzetközi pénzügyi támogatást kap.

A háborús helyzet sokakban szorongást kelt, ezért összegyűjtöttünk 6 tippet, ami segíthet megőrizni a józanságunkat és nyugalmunkat a vészterhes időszakban is.

Különös bűnszervezetet leplezett le a NAV tavaly, a számlagyáras történetben többek között a 4ig és az Antenna Hungária neve is felbukkan. A 444 cikksorozata mélyreható részletekig mutatja be a lehetséges hierarchiát és érintetteket. A lényeget ebben és ebben a cikkben foglaltuk össze.

Vajon mit mondanak az orosz-ukrán háborúról a legbefolyásosabb magyar nők? Megnéztük, hogy a 2022-es listán szereplő nők és az általuk vezetett cégek hogy vélekednek és mit vállaltak a segítségből.

A kultúra megeszi a stratégiát reggelire” – tartja magát a közkedvelt üzleti mondás Peter Druckertől. Akárhány hazug, uszító kormányzati plakátot láttam az elmúlt évtizedben, ez jutott eszembe. A Forbes Magyarország főszerkesztőjének véleménye.

Tarthatatlan a benzinárstop, a szakmabeliek mégsem tartanak a tömeges kútbezárásoktól. A Független Benzinkutak Szövetsége közös fellépéssel próbálja képviselni érdekeit a kormánnyal szemben. Csütörtökön új benzinár-intézkedéseket vezettek be. 

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kormánya megtiltotta a katonai célra is használható csipek és egyéb IT-komponensek, illetve technológiák értékesítését az amerikai, illetve brit cégek számára. Ez a szankció a kőkorszakba repítheti vissza Oroszországot, és nem csak a gazdasági szektort.