Kisebb pozitív fejlemények történtek a humanitárius folyosók ügyében a béketárgyalások harmadik szakaszán, de összességében nem sokat javult a helyzet

Az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások harmadik fordulója „kisebb pozitív fejleményekkel” zárult a lehetséges humanitárius folyosókkal kapcsolatban – jelentette a Retuers az ukrán tárgyalódelegációtól kapott információkra hivatkozva. Az ukrán delegáció egyik tagja, Mihajlo Podoljak ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a tárgyalások összességében „nem javítottak jelentősen a helyzeten”.

Ugyanakkor megerősítette, történt némi előrelépés a civilek evakuálásának logisztikájáról való megegyezésben, miután ma reggel hat humanitárius folyosót hoztak létre – ezek viszont Oroszországba vagy Belaruszba vezettek, ezért az ukrán vezetés elfogadhatatlannak minősítette ezeket.

Ukrajna szerint az elmúlt napokban nehézségekbe ütköztek a körülzárt városok evakuálásával, mert Oroszország a tűzszüneti megállapodások ellenére folytatta a városok, egyben a civilek bombázását, így sokan, köztük több gyerek is meghalt menekülés közben.