Hivatalosan is barátságtalan állam lett Oroszország szemében Magyarország

Az orosz kormány hétfőn elfogadta az Oroszországgal barátságtalan országok frissített listáját, jelentette az orosz állami hírügynökség.

A TASZSZ szerint a listán ott van a teljes Európai Unió – a hírügynökség erre külön nem tér ki, de ennek értelmében az oroszok szemében mostantól Magyarország is barátságtalan állam.

A lista további, új szereplői: Nagy-Britannia (köztük az összes brit koronától függő terület), Kanada, Montenegró, Svájc, Albánia, Andorra, Izland, Lichtenstein, Monaco, Norvégia, San Marino, Észak-Macedónia, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Mikronézia, Új-Zéland, Szingapúr, Tajvan, és persze Ukrajna.

A barátságtalan országok listáját Oroszország tavaly nyáron állította össze, de kezdetben még csak az USA és Csehország szerepelt rajta – természetesen ők is megmaradtak az eredeti listáról.

Azok az országok kerültek fel a listára, akik támogatták az Oroszország ellen Ukrajna lerohanása miatt meghozott szankciókat. Hogy minden ilyen államot felvesznek a listára, azt Dmitrij Peszkov orosz kormányszóvivő jelentette be múlt szerdán.

hvg.hu