Bödőcs for President – Zelenszkij személyében westernhős született

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kryvoj Ryh-i zsidó hivatalnokcsalád sarja, stand up-komikus, sorozatszínész, utóbbi feladatkörében véletlenségből hatalombakerült elnököt is játszott, majd a való életben (in the real world) is elnök lett, Ukrajna elnöke. Ukrajna háborús elnöke. 

Ronald Reagan fő életproblémája az volt, hogy nem ő volt a John Wayne. John Wayne-ról nem csak az tudható, hogy szexi menésével, szűkszavú kommunikációs arzenáljával ő volt Ringo Kid (Stagecoach, 1939. r: John Ford), az ausgesagt western-hős, Clint Eastwood mostohaapja.

John Wayne-t meg akarta öletni Sztálin, mert Joszip Visszarionovics úgy gondolta, Wayne westernhőssége tüzeli az amerikai harci morált Koreában és másutt.

Wayne megúszta, életben maradt, az NKVD ügynökei kudarcot vallottak, Ronnie Reagan viszont úgy gondolkodott, hogy tenni akar a Gonosz Birodalma ellen a való életben is: politikusnak állt, a legnagyobb és leggazdagabb állam, Kalifornia kormányzója lett. Ronald Reagan is játszott egy csomó westernben, mikor még a vadnyugati filmek szakmányban uralták az amerikai gyöngyvásznat A-, és a B-filmek területén is az Eisenhower-érában (1952-60).

John Wayne republikánus volt, Ronnie Reagan is az lett. Megnyerte az 1980-as elnökválasztást az inkumbens demokrata elnök, Jimmy Carter ellenében – aki Irán ügyében teszefoszának bizonyult –, és új irányt szabott a történelemnek. Összebútorozott a Teller Ede bácsival, kiokoskodták az SDI-programot, olyan drága fegyverkezési versenybe hajszolták a Szovjetuniót, amit az csak elveszíteni tudott. El is vesztette, a Szovjetuniónak nevezett szuperhatalom előbb a külső birodalmának mondott búcsút 1989-ben, azután maga a belső birodalom is szétesett 1991 karácsonyára.

Globálajándéknak.

Az orosz imperialisták ezzel nem tudnak megbarátkozni. A lefokozottsággal, a másodrendű birodalommá, föderációvá válással. Putyin orosz imperialista, számomra ez sosem volt kérdés. Emlékszem 1999 szilveszterére, a nagy hóban meditáltam azon, mit jelent a világnak, hogy egy volt KGB-ügynök lett Oroszország elnöke.

Először a szakadár csecsenekre kent, a titkoszolgálatok által végrehajtott népszerűságfokozó tömbházrobbantásokat jelentette. Aztán a második csecsen háborút, aminek a végén kiegyezett egy helyi hadúr/maffiafőnökkel, aki ma is kedvvel és örömmel végzi a piszkosmunkát, legyen szabad ehelyt Borisz Nyemcov népszerű ellenzéki politikus példáját említeni, akit a Moszkva-folyó hídjánál, a Kreml közelében lőttek le. Vagy Anna Politkovszkaja ellenzéki újságírónő esetét, akit a saját lépcsőházában végeztek ki; ugyancsak csecsenek. (Most Zelinszkijre készült lecsapni egy csecsen kommandó, de a legutóbbi hírek szerint az ukrán különleges erők hatástalanították őket.)

 

Putyin bűnei Grúzia lerohanásával folytatódtak, aztán a Krím, aztán ez a mostani, de ezt mindenki tudja. Amiről hajlamosak vagyunk már megfeledkezni, az a 2016-os amerikai választásokba és a Brexit-szavazásba történt orosz kíberbeavatkozás. Putyin gépezetének szerepe volt abban, hogy Nagy-Británnia kilépett az Európai Unióból, valamint a világ és főleg Amerika nyakára hozta Trumpot.https://vilagterkep.atlatszo.hu/2022/03/03/bodocs-for-president-zelenszkij-szemelyeben-westernhos-szuletett/