iskolcról származott az a fiatal magyar édesanya, akinek a holttestére a rendőrök bukkantak egy tetőcsomagtartóban, amelyet a múlt héten dobhattak be az észak-hollandiai Orvelte település melletti csatornába – tudta meg a Blikk. B. Éva élettelen testének megtalálása után volt férjét, egy 52 éves asseni fogtechnikust pénteken őrizetbe vettek. A tárolódobozt ő dobhatta bele a csatornába február 7-én.

A hatóságok szerint a 37 éves nő tavaly februárban tűnt el, édesapja viszont a Dagblad van het Noorden című holland napilapnak azt mondta, hogy a család már 2020-ban bejelentette az eltűnését, a rendőrség pedig most arról tájékoztatta, hogy a lánya körülbelül egy hónapja halhatott meg.(A legfrissebb hírek itt)

Arra kérlek benneteket, segítsetek megtalálni a lányomat! Másfél éve semmi életjelet nem ad magáról! Ez nem jellemző rá, mivel teljesen Facebook-függő volt. 2019-ben hazaköltöztek Miskolcra, de a férje unszolására már augusztusban hirtelen visszamentek Hollandiába. Azóta nem hallunk róluk. A férje, ha iszik, agresszív. A lányom nem elérhető, ő ilyet önszántából nem tenne. Félek, valami baj érte” – tette közzé korábban a kétségbeesett felhívását a közösségi oldalán a meggyilkolt nő édesapja, István.

Éva már régóta kint élt Hollandiában, ahova a jobb élet reményében utazott. Ott ismerkedett meg a későbbi férjével, akitől két gyermeke is született. A most 10 éves kislányukat, Roxánát és a 6 esztendős fiukat, Janwiliemet elvették tőlük, és információnk szerint jelenleg egy védett házban vigyáznak rájuk.

Ebben a tetőcsomagtartóban bukkantak rá a fiatal édesanya holttestére / Fotó: PERSBUREAU METERPOLITIEEbben a tetőcsomagtartóban bukkantak rá a fiatal édesanya holttestére / Fotó: PERSBUREAU METERPOLITIE

– Amikor 2019-ben hazaköltözött, személyesen is találkoztunk és elmesélte, hogy rettegésben él, mivel a férje gyakran iszik és drogozik, olyankor pedig testileg és lelkileg is durván bántalmazza. Emellett azzal fenyegeti, hogy ha nem megy vissza hozzá, elveszi a gyerekeket. Egy ideig előtte anyaszállásokon is meghúzta magát, aztán mégis visszatért hozzá. Azóta teljesen elérhetetlenné vált. Se telefonon, se a Facebookon nem tudtunk vele kapcsolatba lépni. Pedig korábban heti szinten beszéltünk. Ha valóban egy hónapja ölték meg, előtte biztosan fogva tartották – mesélte lapunknak megtörten az áldozat gyerekkori barátja, Anita, aki egyébként Éva legidősebb, huszonéves fiának a keresztanyja.

Éva édesapja mellett kerestük őt is, de nem reagáltak az üzeneteinkre. Úgy tudjuk, a tetőcsomagtartóban megtalált áldozat kisgyermekként veszítette el az édesanyját. Később sokáig a nagynénje nevelte, aki tavaly decemberben szintén elhunyt.

(Kapcsolódó: Magyar nő holttestére bukkantak Hollandiában egy tetőcsomagtartóban)

Értesüléseink szerint a gyilkossággal gyanúsított férfival szemben távoltartási végzés volt érvényben Magyarországon, sőt, az állandó bántalmazások miatt a korábban született nagyobb gyermekeitől is eltiltották. A gyilkosság hátterében az állhatott, hogy Éva ismét szakítani akart a férfival, aki viszont attól tartott, hogy a drog miatt feljelenti őt a rendőrségen.

blikk.hu