Skip to content

A Momentum elnökségi tagja, a II. és XII. kerület országgyűlési képviselőjelöltje. Közgazdásznak mondta magát, illetve amikor közgazdásznak nevezték, akkor nem helyesbített

A Momentum elnökségi tagja, a II. és XII. kerület országgyűlési képviselőjelöltje. Közgazdásznak mondta magát, illetve amikor közgazdásznak nevezték, akkor nem helyesbített

Hajnal Miklós: Soha nem állítottam, hogy van diplomám

A Momentum elnökségi tagja félbehagyta angliai tanulmányait, most sumákolással vádolják egy olyan kisfilmben, amit Gulyás Gergely miniszter is megosztott.

„Nincs diplomám, és soha nem is állítottam az ellenkezőjét. Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia-kampány miatt hazaköltöztem” – írta Hajnal Miklós kedden a Facebookon.

A Momentum elnökségi tagja, a II. és XII. kerület országgyűlési képviselőjelöltje ezzel arra a kisfilmre reagál, melyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megosztott a közösségi oldalán. A videóban Hajnalt sumákolással és mellébeszéléssel vádolják a hiányzó diploma miatt. A kormányközeli Origo egyébként már tavaly nyáron támadta Hajnalt, amiért a politikus közgazdásznak mondta magát, illetve amikor közgazdásznak nevezték, akkor nem helyesbített.

Kinti tanulmányai félbehagyásáról azt írja, „hoztam egy döntést, közügyekkel akartam foglalkozni, itthon, de ez a külföldi tanulmányokkal összeegyeztethetetlen volt. Újrakezdtem inkább a tanulmányokat a nulláról, most is tart éppen a vizsgaidőszakom a jogi karon. Ma reggel is lesz egy vizsgám.” Azt mondja, az életrajzában ő maga írta le, hogy Oxfordi Egyetemi tanulmányait felfüggesztette, viszont jogi tanulmányokat folytat az ELTE-n. És azt mondja, soha nem hazudta azt, hogy van diplomája.

A parlamenti választásokon a Hegyvidéken induló ellenzéki képviselő szerint a Fidesz azért kezdett lejáratásba ellene, mert tudják, hogy „az egyik utolsó budapesti bástyájukon is le fogjuk győzni őket”.

Pár napja Bangóné Borbély Ildikóról derült ki, hogy életrajzában hazudott a diplomájáról, emiatt kitették a szocialista pártból. Azt megelőzően Rogán Antal titkáráról derült ki, hogy jogi egyetemi vizsgájában a jelenleg letartóztatásban ülő bírósági végrehajtó, Schadl György segítette.https://hvg.hu/itthon/20220125_hajnal_miklos_momentum_oxfordi_egyetem_jog_hegyvidek_furjes_balazs_diploma



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. repülő
    2022.02.10. 15:51

    Akkor aki mondjuk közgazdasági technikumot végzett nem mondhatja magáról hogy közgazdász?
    Ez utalhat a munkájára is valakinek, hogy közgazdászként dolgozik, attól még nem biztos, hogy diplomája van.Szeretném ha az Igazságügyi Minisztérium is ilyen hatékonyan járna el a műszaki igazságügyi szakértők kapcsán, melyhez ő adja ki az engedélyt, még akkor is, ha elég nyilván valóan hamis igazolásokkal kérte a „leendő” szakértő úr a nyilvántartásba vételt.
    Vagyis a „bumácskája” hamis okirat, mint a bükki elvtársnőknek az érettségi papírjai.
    Kérdés: Völner féle kormányzati embereknél mennyi a tarifája a hamis igazságügyi igazolásnak? Csak úgy kérdezem?
    Cenzor: az alkotmányos jogaimat gyakoroltam, ne törölj belőle!

    3
    1
  2. Névtelen
    2022.02.10. 16:56

    Geriköcsögnek kisebbrendűségi komplexusa van? Érthető, Hajnal seggéig se ér fel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük