Téli esküvő? 5 ötlet, ha kevesebbet költenétek rá
Beautiful wedding couple outdoor in winter

Életünk egyik legcsodásabb időszaka, amikor az esküvőnk napjára készülünk: szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen, a díszítés, a ruhák, az ételek és maga a ceremónia is. Célunk, hogy visszaemlékezve elmondhassuk, hogy valóban életünk legtökéletesebb napja volt. Ehhez azonban – mint minden máshoz – pénzre van szükség, így ha ennek híján vagyunk, érdemes elgondolkozni azon, hogy miből lehet itt-ott lecsípni, hogy jusson is, maradjon is.

A téli esküvők különlegessége

Ugyan az időjárás nem a legideálisabb, mégis számos olyan tényező van, ami miatt jó ötlet télen tartani a lakodalmat. Nemcsak az időpont-egyeztetés válik könnyebbé a szolgáltatókkal, de még a menyasszonyi ruha, a dekoráció és a menüsor is merőben más lehet a megszokottól. Egy téli esküvőre általában több családtag el tud jönni, hiszen kisebb az esélye, hogy épp nyaralnak, és ami igazán különleges ilyenkor, az a hangulat: mások az illatok és a fények, és ugyan nem érdemes az esküvőt vegyíteni a karácsonnyal, mégis tehetünk róla, hogy esküvőnkből téli ünnep legyen.

TIPP: Ha már nem is olyan távoli a téli esküvő, de még egy kis pluszra lenne szükségünk, érdemes hitelkalkulátor segítségével megkeresni a legjobb ajánlatot.

5 ötlet, hogy olcsóbban megússzátok a téli esküvő költségeit

A tél eleve olcsóbbá teszi szerelmetek ünnepét, de így is van pár dolog, amin tudtok spórolni, ráadásul úgy, hogy senkinek nem fog feltűnni!

1.     Használjátok a természet kincseit!

Ugyan a tavaszi és nyári virágok adta dekoráció gyönyörű tud lenni, nincs ez máshogy a tél növényeivel sem! Az erdőben található tobozok felszedésével nemcsak az asztali dekoráció darabjait gyűjthetjük össze, hanem az esküvői csokor egy részét is. Egy névcímke hozzáadásával akár az ültetési rend is megoldható tobozzal, ráadásul, ha ismerősöktől szerzünk fenyőágakat, az asztali dekor és a csokor is gazdagítható vele.

2.     Fontoljátok meg a hüttét, mint a vacsora helyszínét!

Nem feltétlenül kell hetedhét országra szóló lakodalmat tartani. Ha beérjük a legfontosabb családtagokkal és barátokkal, akkor egy idilli, kedves kis hüttéhez hasonló helyen is tarthatjuk az esküvő utáni vacsorát. A faburkolat és a kellemesen megvilágított tér igazi téli hangulatot ad az esküvőhöz.

3.     Spóroljatok a fotózáson!

Ne a fotóson, hanem az általa mesterségesen kreált háttereken, ami megnyomja a szolgáltatás árát. Bizonyára jó pénzért csodás háttereket tud mögénk varázsolni a fotós, ha a latyak időből a műterembe menekülnénk, ezért nem érdemes elpazarolni a tél adta lehetőségeket. Irány a hóesés és a havas táj, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, menjünk ki egy karácsonyfa vásárba fotózni.

4.     Részegedni csak stílusosan!

Nem kell mindenáron leinni magunkat egy esküvőn, a vendégekről nem is beszélve! Bátran szervírozzunk forralt bort, ami amellett, hogy illatával betölti a teret, készülésénél fogva nem tiszta, hanem felvizezett, fűszerezett bor, így pár üveg nedűből jóval több forralt bor lesz, mint az üvegekben lévő mennyiség.

5.     Vegyük elő a régi plédeket!

Ne bíbelődjünk a székszoknyákkal, ha plédet is használhatunk! Télen határozottan idénye van, és a fázós vendégeknek még jól is jön, ha rá tudnak ülni, vagy be tudják magukat takarni vele. A különböző retró mintás és kockás plédek a székekre terítve komfortos, otthonos kavalkáddal várhatják az ifjú párt és vendégeiket az esküvő után.

Nincs elég pénz. Mi lesz most?

Ha nincs pénz az esküvőre, komoly beszélgetésnek nézünk elébe nemcsak egymással, hanem saját magunkkal is. Érnek annyit az álmaink, hogy rámenjünk anyagilag? Beérjük a kisebbel is? Miről tudunk lemondani, és mik azok a dolgok, amikről semmiképp sem? Érdemes hitelt felvenni egy esküvő miatt? Amíg e kérdésekre megszületnek a válaszok, telik az idő, és ez is egy válasz lehet: várni addig, amíg félre tudunk tenni annyit, amennyiből megvalósíthatjuk álmaink esküvőjét.

Hitel? Csak hittel!

A hitel felvételébe mindig összeszorított fogakkal megy bele az ember, hiszen ott motoszkál a fejünkben a kérdés: fogom tudni fizetni? Elsőként írjuk össze, milyen esküvőt szeretnénk, és azt, hogy nagyjából mennyibe kerülne! Ebből vonjuk le azt, amennyivel már rendelkezünk, így marad az az összeg, amit hitelből vennénk fel. Érdemes kipróbálni egy hitelkalkulátort, mert általa megtudhatjuk, hogy adott összeg esetében mennyi futamidőre számíthatunk. Bizonyos hitelkalkulátorok még a bankokat is listázzák, ahol érdemes elkezdeni az ügyintézést, továbbá jelzik az esetleges kedvezményeket is.

Az esküvő a szerelem ünnepe, és nem klisé, hogy a pár életének egyik legszebb napja. Mindenki maga dönti el, hogy mit, és hogyan szeretne; kezdve a vendégek számától a dekoráción át a zenéig. Egy azonban biztos: ha nem akarunk lemondani az álmainkról, akkor nem is szabad!