A beruházás részleteiről Veres Pál polgármester tájékoztatta a Miskolc Televízió Híradóját.

– Régi álma a miskolciaknak, hogy legyen a belvárosban egy futásra alkalmas pálya. A sportrendezvények egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek a városban. A Népkertet szeretnénk a jövőben megújítani, ebbe a tervbe illeszkedik a futókör is – mondta a városvezető.

A polgármester elmondta, rekortán futókör készül. Ennek a típusnak a jellemzője, hogy nagyjából egy méter széles, és gumiborítás fedi.

– A futás szerelmesei egy valóban modern kivitelezésű pályát kapnak majd. A beruházás összköltsége meghaladja a 84,2 millió forintot, melynek nagyjából a felét támogatásból, 42,2 millió forintot pedig saját forrásból finanszíroz a város. Február második felében indul a kivitelezés, tavasszal pedig már használatba is vehetik a miskolciak a népkerti futókört. Bizonyos szabályokat persze be kell majd tartani, hiszen egy sérülékeny pályáról van szó, amire közösen kell vigyáznunk. Ezek mellett azonban bárki sportolhat majd rajta.

Veres Pál arról is beszélt, hogy a városnak hosszú távú tervei vannak a Népkerttel.

– Egy civil csoport szintén szívügyének tekinti a terület sorsát, dolgozik annak megújításán. Több egyeztető fórum is történt már a témában. Szeretnénk valóban a város tüdejévé alakítani ezt a gyönyörű területet. Vannak olyan részek, amik már új arcot kaptak, hála helyi vállalkozóknak. A jövőben igyekszünk mi is bekapcsolódni ebbe a munkába, megújítani a sétányokat, játszótereket, virágokat ültetni, lakályosabbá tenni a parkot. Reméljük, sikerül ehhez a forrásokat is megteremteni, mert olyan részéről beszélünk a városnak, amit sokan használnak, szeretnek, de jelenleg sajnos nincs olyan állapotban, mint amilyennek látni szeretnénk – zárta gondolatait Miskolc polgármestere