Sötét képet fest a magyar államigazgatás és igazságszolgáltatás szereplőiről a Schadl-Völner ügy nyomozati anyaga. A 444-hez eljutott bő 1700 oldalnyi dokumentumból olyan ország képe bontakozik ki, ahol pénzért cserébe el lehet intézni bármit, a hivatalos személyek pedig a saját zsebükbe pakolják a milliókat, amit mindannyiunk adójából szedtek össze.– Így kezdi a 444-en hamarosan megjelenő cikkét Urfi Péter, amelyben az elmúlt pár év talán legnagyobb korrupciós botrányának egy következő fejezetét tárja majd föl. A 444-en már több cikk is megjelent arról, hogy hogyan fizetett a Magyar Bírói Végrehajtói Kar vezetője kenőpénzt Varga Judit miniszterhelyettesének, ezért milyen segítséget várt el és milyen segítséget nyújtott a kormány magas rangú tagjainak, és az egyetemek és bíróságok világában milyen magas szintre el tudott jutni, ha el akart intézni valamit.

A podcast legújabb adásának vendégei azok az újságírók, akik átrágták magukat ezen az 1734 oldalas nyomozati anyagon, hogy elénk tárják ezeket a történeteket az államigazgatásba nagyon mélyen beívódott korrupcióról. Miklósi Gáborral, Szurovecz Illéssel és Horváth Bencével arról beszélgettünk, hogyan álltak hozzá egy ekkora ügy feldolgozásához, mi szerintük a nyomozati anyag legsokkolóbb része és mi az, ami szerintük gyanúsan hiányzik a megszerzett dokumentumokból.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.