Mikor máskor bontanának el egy buszvárót, ha nem épp egy havas hétvégén

Szombatra Pécset is beborította a hó, de az önkormányzat városüzemeltetési társasága, a Biokom nem azt takarította el az Ágoston téren, hanem azt a buszvárót, amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái – a pártszlengben: passzivistái – még decemberben húztak fel, írja a Szabad Pécs.

A történet azonban közel sem ennyire fekete-fehér.

A városháza közleménye szerint az MKKP egyeztetés és engedély nélkül húzta fel december utolsó napjaiban a buszvárót, és bár ezt a felmerült lakossági igényekkel indokolták, az önkormányzathoz és a városüzemeltetési céghez nem érkezett ilyen lakossági jelzés.

Épp ezért meg is keresték az MKKP-t, hogy egyeztessenek „a belvároshoz közeli városképtől idegen váró” áthelyezéséről olyan helyszínre, ahol a pécsi lakosok már kérték, hogy legyen fedett buszváró. Egyben jelezték, hogy szívesen együtt is működnek a párttal a megálló átépítésében.

Közleményükben arra is kitértek, hogy az engedélyezés már csak azért is kulcskérdés, mert az autóbuszmegállókat és azok tartozékait üzemeltető Biokom felelősséggel tartozik ezekért az eszközökért, építményekért. Ráadásul az Ágoston téren összetákolt fedett megálló nem rendelkezik szilárd burkolattal, így csapadékos időben az utasoknak a sárban kéne várakozniuk, oldalborítás hiányában pedig még a széltől se volnának védve.

A Szabad Pécs cikkében teljes hosszában idézte az MKKP a városvezetésnek írt levelét is, amiben afelvetett problémákra reagálva azt írták, hogy

a párt által kihelyezett építmények minden esetben előzetsen készített típustervek alapján, minősített alapanyagból készülnek, melyre garanciát és felelősséget is vállalnak;
helyszíni szemléjük alapján az utcabútor elhelyezése és kialakítása megfelelő volt;
a komfortja még valóban nem, de ezek pótlásáre rendelkeznek megfelelő műszaki megoldásokkal, amik olcsóbbak volnának, mint a váró elszállítás aés egy új buszváró telepítése;

Majd arról írnak, hogy Felcsúton kívül eddig csak Pécsen, még a régi, fideszes városvezetés idején nem látták jó szívvel a kihelyezett buszvárót.

444.hu