Börtönre ítélték a volt egri polgármester-jelöltet. Bianka a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről másolták át az adatokat

Bár kicsit nehéz elképzelni, hogy erről a kormánypárti oldalon senki ne tudott volna, mégis csak Bódás Biankát találták bűnösnek és ítélték el.

Két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es önkormányzati választáson harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be Egerben vezetésért vívott küzdelembe – írja az Egri Ügyek. Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.

A cikk szerint a jelölt ellen a jelenlegi polgármester Mirkóczki Ádám tett feljelentést, miután Bódás lebukott az ajánlások hamisításával. Mirkóczki akkor azt nyilatkozta, hogy erős a gyanú, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről egyszerűen átmásolták Bódás Bianka íveire az adatokat és valakik odahamisították az aláírásokat is.

Másfél év börtönt kapott Bódás Bianka, a kamugyanús egri polgármesterjelölt

Bódás a választáson 249 szavazatot kapott, amivel a voksok 1,2 százalékát szerezte meg. Korábban pedig már számtalan esetben láthattuk, hogy vajon melyik oldalnak volt inkább érdeke a kamupártok és kamujelöltek indulása az elmúlt választásokon. Vajon hogy jutottak hozzá Bódásék a Fidesz aláírásgyűjtő íveihez? Örök kérdés marad.

Amit viszont tudunk, Bódás Bianka egyébként Istenmezején nőtt fel fel, később a Schmuck Andor-féle Magyar Szociáldemokrata Pártnál helyezkedett el szóvivőként, majd a kamugyanús Együtt 2014 alelnöke lett – ez az a párt, amely miatt a Bajnai Gordon-féle Együtt pártot a 2014-es választás előtt nem tudta bejegyezni a Fővárosi Törvényszék.

Bódás Bianka aztán 2019-ben a fideszes Habis László és az akkor még jobbikos Mirkóczki Ádám mellett harmadikként feltűnt az önkormányzati választásokon, mindjárt Schmuck Andornak jelentette be a Heti TV-n, hogy Eger polgármestere szeretne lenni. Noha magát balliberális érzelműnek nevezte, a helyi fideszes média komoly figyelmet szentelt neki – feltételezhetően okkal.