Miskolc városa azt szeretné, ha a Tündérkert, mint a város egyik legszebb és legszerethetőbb attrakciója, továbbra is Diósgyőr vára mellett működne. Miskolcnak és a Tündérkert üzemeltetőjének erre élő szerződése is van.” (Minap.hu)

Íme az ominózus hosszú poszt a Facebookon:

“…először és utoljára!-mivel tudatosan kerültük a közösségi média “vívmányait” (a #tündérkertmiskolc sem a miénk),mert többet jelent nekünk a mosolyod,egy sóhajod,egy őszinte,személyes -ez által hiteles- ajánlásod,mint a világhálóra feltöltött képeid.Majd tíz éve költöztünk a környék egy csendesnek hitt zsákutcájába,a Tavi-forrás Vízmű szomszédságába. Hamarosan szembesültünk vele,hogy a Bükk lába,a romantikus zöldövezet ,a Vízmű területe szinte minden péntek-,szombat-,vasárnapra ideális helyszínt nyújt a sokszor hajnalba nyúló születés-,névnapi,keresztelő-,búcsúztató-,céges buliknak;emellett átadásra került az igazán színvonalas -de nem túl csendes- programoknak otthont adó Lovagi Tornák Tere is. ( …a Tündérkert közvetlen szomszédságában 6,azaz hat telek található,melyből kettő,az elmúlt egy évben cserélt gazdát-ismerve a park közelségét-,három tulajdonossal baráti,támogató a viszonyunk…-a “többiektől” elnézést kérünk,hogy meggondolatlanul -Őket nem bevonva álmodozásainkba-,áldozatra késztettük!)

Először csupán a nyakig gazos,csalánnal,náddal benőtt,lápos,pangóvizes szemétlerakó kitisztítását terveztük. Az előző Városvezetéssel -a Katasztrófavédelem Vízügyi Vezetőit bevonva-,a kifejezetten politikamentes,kínosan távolságtartó,víziónkat több tanulmányban bemutató egyeztetések után ,a területet “FORGALOMKÉPESNEK” nyilvánították,ami azt jelenti,hogy az ingatlan el-,és bérbe adható…-ha nem adható el,akkor bérbe sem lehetett volna venni…-természetesen az összes terhével együtt,mint például a “védőövezeti” besorolás,és a rendszeresen eltörő városi ivóvízcsövek szolgalmi joga. A környező utcák házaira,telkeire éppúgy vonatkozik a korlátozás,ezzel együtt piacképesek. A megkötött bérleti szerződés csupán a parlag egy kis területét fedte le,de (…mint a terhességnél: olyan nincs,hogy kicsit terhes…-vagy terhes,vagy nem) nem lehet valamibe (valakibe) kicsit szerelmesnek lenni,az egész parkot újjáépítettük. Úgy érezzük,hogy a vízbázis védelmében többet tettünk egyes kommentelőknél azért,hogy a csapból tiszta víz töltse az Ő poharukat is, az elszállított 60 konténer szeméttel,a pangóvíz levezetésével -a saját ingatlanunkon keresztül kialakított vezetéken keresztül-,a parkosítással…-hacsak,nem egyeneságbeli származás miatt vizet tudnak fakasztani a sziklából.

Négy évnyi álmodozás, sárgaköves séta után, még az előző Városvezetés ajánlotta fel az ingyenes használatot,mivel a törvény által meghatározott Közfeladatokat,mint szemétszállítás,közvilágítás,őrzés-védés,parkosítás,közösségépítő tevékenységeket látunk el. Mivel EP ,majd Önkormányzati választások előtt állt a város,megtisztelve,de visszautasítottuk a lehetőséget, nem szerettük volna,ha később emiatt politikai csatatérré,s nem pihenőparkká változik a kert. Dr. Kriza Ákos emlékét,s a volt Városvezetés hitelességét gyalázzák azon toll-(köpönyegforgató) publicisták,akik nem tartják tiszteletben kérésünket,mely szerint ne tűzzék lobogójukra a kert esetleges sikerét,kudarcát,had maradjunk politikasemlegesek. Az elmúlt hat évben -bizonyára elkerülte néhány rosszindulatú firkász figyelmét,hogy kínosan kerüljük a médiát-,de az egy-két kényszeredett cikkben sem nevezték nevén (még a jogerősen elítélt bűnözőket is kezdőbetű,keresztnévvel jelölik) az “álmodozókat”,vállalkozókat(?).

ŐK állták a szavukat!-mint ahogy a jelen Városvezetés is!!! Jó kezdeményezésnek, jó folytatásnak tartják a Tündérkertet -amit nem is mi,hanem MISKOLC keresztelt el- szeretnék, ha BIZTONSÁGBAN álmodozhatnánk tovább. Az ország több nagyvárosában,hosszabb-rövidebb ideig élve,úgy éreztem MISKOLC a legjobb adottságú város,és nem elsősorban a természeti csodái miatt,hanem az összetartó,akár a mittudoménmilyen,de mágnesként összehozó foci miatt,a sehol sem erősebb lokálpatriotizmus ,a “Borsod a sorsod” szívdobbanás miatt,a részese akartam lenni. Ezt rombolni,mindenben “konfliktust” keresni,generálni BŰN! Minden nyolc elemit végzett,matekból épphogy átcsúszó kétkedő beláthatja,hogy ez nem üzleti vállalkozás,hanem…-szerelem! (s ugye a szerelmére annyit költ az ember amennyit csak akar (a SAJÁTJÁBÓL,támogatás,pályázat nélkül)…,vagy amennyit bír. Hiszen vagy a pénz fogy el,vagy a kedv…-értetlenül állunk előtte,miért akarják elvenni a kedvünket,pedig mi annnnyira szeret(-t)ünk adni! ) Van aki sasonra’ nyírja a füvet,van aki nevén szólítja az összes bokrok,virágot,van aki “őrt áll”,hogy úgy léphess a mosdóba,mintha otthon lennél,van aki kézzel gyúrja,szaggatja nagymamája receptjéből a pogácsákat,s van ki minden héten új fagyival varázsol el…,s mindezt a szívünkbe csomagolva nyújtjuk át,mert ez NEKÜNK jó. Ezért senki ne legyen hálás,de ne legyen hálátlan!-ne hazudjon,ne csaljon meg,ne szúrjon hátba…

Most egy perc néma gyász a -fogalmunksincshonnankerültekhalakazárokba- elhunytakért,s az összes WC-n lehúzott guppiért,és a kommentelő szomszéd macskái által levadászott tőkésrécecsibékért, melyekből párat megmentve,felnevelve engedtünk szabadon.A Parkra nem mint befektetésre tekintünk,de a további jelentős beruházások miatt (szökőkút,zenepavilon,mézeskalácsház,jégpálya,meglepi,meglepi,meglepi…), fontos számunkra a biztonság,amit egy pár évnyi bérlet nem testesít meg….nem,nincs Istenképzetem,nem királyi többes a “MI”. Kitalálni valamit nem nehéz ,talán megszerezni sem,de megtartani (fenntartani),vigyázni Rá,közösen,együtt álmodni Önökkel,Veletek…-talán örökké. Akinek a Tündérkert “csak” fű,fa,bokor,virág,az ugyanezt megtalálja millió más helyen ,viszont aki az érzékek zsebkendőnyi szigetén,az első csókkal,egy randival,egy baráti öleléssel,egy sóhajjal,egy illattal,egy ízzel,egy dallammal,egy jó könyvvel a párja ölében az eperfa alatt,vagy egyedül,de nem magányosan egy vers ölelésében,karácsonyi sálat kötve a simogató Naplementében,vagy dideregve végignézve a happy end-et a kertmoziban,beleszédülve a körhintán egy csókba,gyermeki mosolyba…-itt családra lel….nem vagyunk kötelezők!…upsz!-hajnali háromkor a fáradságtól,a náthától,a Deadpool “romantikájától” elérzékenyülten,könnyem-taknyom-nyálam egybefolyva még jó ötletnek tűnt a kommentelgetés, de most újraolvasva annyira negédes lett,hogy mindjárt feljön a reggeli.”