Völner és Schadl titkos bizniszei. Nem nagy a szerelem Schadl és a néni között…

Ha végrehajtói ügyekről akart egyeztetni vele, Schadl Varga Judithoz is Völneren keresztül tudott bejutni. Egy végrehajtónak Schadl „jó miniszter asszonynak” nevezte Vargát, a feleségével folytatott beszélgetés összefoglalójából viszont kiderült, hogy egy közös ismerősük tudja: „nem nagy a szerelem Schadl és a néni között”.

Amikor felhívták egymást, Schadl és Völner nem féltek konkrét neveket, összegeket mondani, ezért egyeztetéseik többnyire könnyen összekapcsolhatók egy-egy korrupciós szállal. Nincs nyoma, hogy különösebb óvintézkedéseket tettek volna, nem figyelmeztették egymást, hogy valamit jobb lenne személyesen megbeszélni. Mintha egyáltalán nem tartottak volna a lebukástól.

Schadl a munkatársai előtt sem finomkodott. Azon a júliusi reggelen, amikor Völnerrel később a minisztériumi épületnél találkoztak, egy beosztottját hívta, akire régi bizalmasaként, pénzügyeseként hivatkoznak a tanúvallomásokban.

Hónapokkal korábban, április 15-én is ugyanennyi pénzre volt szüksége.

„(…) egy hármast hozhatnál, mert nekem el kell mennem a szokásos barátunkhoz, akihez szoktam menni. Tudod?” – hívta épp úton levő sofőrjét, aki nem sokkal később vissza is fordult az irodába.

Schadlnek aznap délután ötre kellett volna Nyergesújfalura érnie, de késésben volt, és a jelek szerint Völner ügyvédi irodájában sem járt korábban, mert alig találta meg a házszámot. Fél 6-kor tanácstalanul hívta az államtitkárt a szemközti templom udvarából, ahova a nagy keresésben behajtott.https://444.hu/tldr/2022/01/19/egy-harmas-meg-valami-viszonylag-normalis-pia-volner-es-schadl-titkos-bizniszei